Γνώμες

Τσάντες μέσης: 3 λόγοι για να τις επιλέξετε

Γνώμες 18/05/2021 13:17
Τσάντες μέσης: 3 λόγοι για να τις επιλέξετε

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούν πολύ συγκεκριμένες τσάντες καθημερινά. Ίσως οι πιο συνηθισμένες επιλογές να είναι τα σακίδια πλάτης και οι τσάντες laptop.

Είναι λογικό να δίνουμε προτεραιότητα στην άνεση και στην πρακτικότητα όταν πρέπει να μετακινούμαστε συχνά μέσα στην ημέρα. Όταν πρέπει να παίρνουμε μαζί και το laptop μας, απαραίτητα αξεσουάρ (καλώδια, φορτιστές κ.τ.λ.), αλλά και φαγητό, και οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα χρειαζόμαστε, πρέπει να μπορούμε να τα μεταφέρουμε χωρίς να κουραζόμαστε υπερβολικά. Γι’ αυτό και τα σακίδια είναι μια πολύ πρακτική λύση, ειδικά για κάποιον που πηγαίνει στη δουλειά με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, καθώς μπορούν να αποθηκεύσουν πολλά πράγματα. Παράλληλα - αν τα φοράμε σωστά - μπορούμε να τα κρατήσουμε με άνεση, χωρίς να μας προκαλούν πόνους στη μέση και σε άλλα σημεία του σώματός μας.

Υπάρχουν, όμως, φορές που θέλουμε να κάνουμε μια άνετη βόλτα, χωρίς πολλά βάρη. Μια βόλτα στην οποία θέλουμε να μπορούμε να πάρουμε μαζί μας όσα μας είναι απαραίτητα, αλλά να μην πρέπει να κουβαλάμε ένα ολόκληρο σακίδιο για αυτόν το σκοπό. Το καλό είναι πως δεν χρειάζεται να προβληματιζόμαστε, γιατί αυτό που θα μας λύσει τα χέρια έχει επανέλθει στη μόδα. Ήταν πολύ in κατά τη διάρκεια των 80’s και των 90’s, αλλά σιγά σιγά αυτή η μόδα άρχισε να εξασθενεί, για να επανέλθει δυναμικά τα τελευταία χρόνια. Και δεν είναι άλλη από τις τσάντες μέσης. Για πολλούς είναι κάτι που δεν θα φορούσαν ποτέ. Για άλλους πάλι είναι ένα statement αξεσουάρ που τους ταιριάζει αισθητικά και τους διευκολύνει πρακτικά.

Γιατί, όμως, να επιλέξετε μια τσάντα μέσης για τη βόλτα σας;

3 λόγοι για να επιλέξετε μια τσάντα μέσης

  1. Είναι κατάλληλη για όλη την ημέρα

Διαθέτει πολλές τσέπες όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε ξεχωριστά το κάθε αντικείμενο. Επομένως, θα γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται, για παράδειγμα, το πορτοφόλι σας και δεν θα ανησυχείτε μήπως καθυστερήσετε σε κάποιο ταμείο. Αν επιλέξετε μία τσάντα μέσης σε μεγαλύτερο μέγεθος, μπορείτε να έχετε μαζί ακόμη και μια αλλαξιά ρούχα, σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε μια μεγαλύτερη διαδρομή σε κάποια πεζοπορία ή σε μια εκδρομή.

  1. Είναι βολική

Το βασικότερο είναι πως δεν χρειάζεστε καθόλου τα χέρια σας για να χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη τσάντα. Σε μια βόλτα θα μπορείτε, λοιπόν, να βγάλετε με άνεση τις φωτογραφίες που θέλετε (χωρίς να πρέπει να φτιάχνετε το λουρί της τσάντας στον ώμο σας κάθε τρεις και λίγο). Ακόμη, σε μια συναυλία ή σε ένα λούνα παρκ, και γενικότερα σε μέρη με πολύ κόσμο, δεν θα ταλαιπωρείστε, ψάχνοντας για ώρα να βρείτε κάτι που χρειάζεστε, όπως θα συνέβαινε με ένα μεγάλο σακίδιο το οποίο είναι και δύσκολο να το διαχειριστεί κανείς. Η τσάντα μέσης ενώνεται με το σώμα και έχετε πάντα εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό της.

  1. Δεν είναι περιοριστική

Καταλήγοντας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές διαφορετικές δραστηριότητες, από την καθημερινή σας γυμναστική μέχρι ένα ταξίδι. Μπορεί, επίσης, να φορεθεί με πολλούς τρόπους, όπως για παράδειγμα χιαστί ή χαλαρή στο πλάι.

Όπως και να έχει, η τσάντα μέσης είναι μια καλή εναλλακτική αν δεν θέλετε να κουβαλάτε παντού, ακόμη και για λίγα πράγματα, ένα σακίδιο. Είναι μικρές, βολικές, μπορούν να ταιριάξουν με πολλά διαφορετικά στυλ και είναι εξαιρετικά εύχρηστες.