Επικαιρότητα

Το Google Street View ήρθε στη Σύρο

Κοινωνία 20/10/2014 12:28
Το Google Street View ήρθε στη Σύρο

Στη Σύρο έφθασε το ειδικά εξοπλισμένο αυτοκίνητο της Google για την καταγραφή δρόμων και περιοχών του νησιού προκειμένου αυτές οι πληροφορίες να ενσωματωθούν στην υπηρεσία Google Street View. Η υπηρεσία αυτή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να εξερευνήσει περιοχές και αξιοθέατα μέσω εικονικής περιήγησης 360ο μέσα από τους δημοφιλείς χάρτες της εταιρίας Google Maps.

Το Google Street View έχει ξεκινήσει την καταγραφή αρχικά όλων των μεγάλων πόλεων, ενώ στην Ελλάδα (56η χώρα κατα σειρά) ήρθε τον Ιούνιο του 2014 και αναμένεται σταδιακά να καταγράψει πόλεις, μνημεία με πολιτιστική και ιστορική σημασία, τοπία σπουδαίας φυσικής ομορφιάς, καθώς και σειρά δημοφιλών τουριστικών προορισμών.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google Street View μέσα από τους Χάρτες Google μέσω της εικόνας που βρίσκεται κάτω από την αναζήτηση διεύθυνσης ή σύροντας το κίτρινο εικονίδιο “Pegman” πάνω στην επιφάνεια του χάρτη όπου το Google Street View είναι διαθέσιμο. Βρίσκετε τον “Pegman” στο κάτω δεξιό μέρος της καινούριας έκδοσης των Google Χαρτών (για τους κλασικούς χάρτες βρίσκεται πάνω και αριστερά).