Ανακοινώσεις

Η πρώτη κοινότητα κατοικιών από 3D εκτυπωτές

Κόσμος 04/04/2021 18:43
Η πρώτη κοινότητα κατοικιών από 3D εκτυπωτές

Μία μη κερδοσκοπική εταιρία από τις ΗΠΑ κατασκεύασε την πρώτη κοινότητα κατοικιών με σπίτια φτιαγμένα από 3D εκτυπωτές για τις ανάγκες ανθρώπων με έλλειψη στέγης.

H New Story είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο με σκοπό και όραμα να δώσει λύσεις στο πρόβλημα της έλλειψης στέγης εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία 5 χρόνια έχει κατασκευάσει, με παραδοσιακές μεθόδους, πάνω από 2,700 σπίτια σε περιοχές όπως η Αϊτή, Βολιβία, Ελ Σαλβαδόρ και Μεξικό, τα οποία έχουν δοθεί σε ανθρώπους με προβλήματα στέγασης και επιβίωσης.

Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσαν ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα, με τη δημιουργία της πρώτης κοινότητας κατοικιών στο Μεξικό, με σπίτια φτιαγμένα αποκλειστικά από 3D εκτυπωτές. Τα πρώτα πολύ ανθεκτικά σπίτια είναι ήδη έτοιμα, οι εκτυπώσεις έγιναν μέσα σε 24 ώρες και ακολούθησε η τελική κατασκευή τους, σε συνεργασία με τις εταιρίες ICON και Echale.

Τα σπίτια βρίσκονται στην πολιτεία Tabasco στο Μεξικό και δόθηκαν σε οικογένειες της περιοχής που μένουν σε πρόχειρα καταλύματα και ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. Για αρχή, θα κατασκευαστούν 50 σπίτια.

Για να φτάσουν στην κατασκευή των πρώτων σπιτιών, έπρεπε να περάσει ένα διάστημα σχεδιασμού και οργάνωσης που ξεπέρασε τους 18 μήνες. Ο 3D εκτυπωτής για αυτά τα σπίτια ονομάζεται Vulcan II και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τις καιρικές και κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν σε αυτές τις περιοχές. Τα σπίτια έχουν δύο κρεβατοκάμαρες, σαλόνι, κουζίνα και μπάνιο, ιδανικά για τις ανάγκες της κάθε οικογένειας. Παράλληλα, τα σπίτια κατασκευάστηκαν να είναι και αντισεισμικά, καλύπτουν κάθε κανόνα ασφαλείας μίας σύγχρονης κατοικίας.

Η νέα αυτή κοινότητα έχει αγκαλιαστεί από όλους στο Μεξικό. Ελπίζουμε η σύγχρονη τεχνολογία να συνεχίζει να δίνεις λύσεις στην ανθρωπότητα, κάτι που δεν είναι πάντα δεδομένο.

 

Πηγή:athensvoice.gr