Επικαιρότητα

Στην 9η θέση η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Πολιτική 30/09/2014 10:41
Στην 9η θέση η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το ypodomes.com ο κατάλογος με τα μεγάλα έργα στην Ελλάδα. Ο κατάλογος περιλαμβάνει περίπου τα 100 μεγαλύτερα έργα, ενώ κατηγοριοποιεί της Περιφέρειες σε χαμένες και κερδισμένες βάση των μεγάλων έργων.

«Νικήτρια» στα μεγάλα έργα είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με 23 έργα σε εξέλιξη. Δεύτερη έρχεται η Περιφέρεια Αττικής με 20 έργα ενώ στην τρίτη έρχεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 16 έργα.

Στη συνέχεια, στην 4η θέση έχουμε μόνη την Περιφέρεια Θεσσαλίας με 9 μεγάλα έργα σε κατασκευή. Στην πέμπτη θέση βρίσκουμε την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 9 έργα επίσης ενώ στην 6η θέση είναι η Περιφέρεια Κρήτης με 8 έργα. Στην 7η θέση είναι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με 7 έργα και στην 8η θέση η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 6 μεγάλα έργα σε κατασκευή, ενώ στην 9η θέση πάλι με 6 έργα σε κατασκευή είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Την 10η και 11 θέση μοιράζονται δύο Περιφέρειες με 4 έργα. Πρόκειται για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Ηπείρου. Στις τελευταίες θέσεις είναι 2 Νησιωτικές μας Περιφέρειες. Στην 12η θέση είναι η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου με 3 έργα και τελευταία στην 13η θέση είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με 1 έργο. Σε γενικές γραμμές κρατάμε το γεγονός πως σε όλες τις Περιφέρειες πραγματοποιούνται πολύ μεγάλα έργα και πως ο αριθμός τους αποτελεί ρεκόρ για τη σύγχρονη Ελλάδα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ- 6 μεγάλα έργα
-Φράγμα Γαδουρά Ρόδου (140εκ.ευρώ)
-Αεροδρόμιο Πάρου, αναβάθμιση πεδίου ελιγμών (23,2εκ.ευρώ)
-Ηλεκτρική Διασύνδεση Κυκλάδων με Ηπειρωτικό Σύστημα (4 εργολαβίες-240εκ.ευρώ) απο κοινού με Περιφέρεια Αττικής