Ανακοινώσεις

Ρικάρντο Φαρίας Νικολόπουλος στο THE OBJECTIVE.GR: «Θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την «αναγέννηση» του ελληνικού τουρισμού!»

Κόσμος 07/08/2020 19:38
Ρικάρντο Φαρίας Νικολόπουλος στο THE OBJECTIVE.GR: «Θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την «αναγέννηση» του ελληνικού τουρισμού!»

«Είμαστε, ήδη, εκεί. Περιμένοντας τις λύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα «ενωθούμε» με την Ελλάδα -με όλες μας τις δυνάμεις- για να βοηθήσουμε στην «αναγέννηση» του ελληνικού τουρισμού και της επιχειρηματικότητας που συνδέεται μαζί του. Αυτό σίγουρα θα συμβεί. Και εμείς θα είμαστε, πάλι, εκεί!».

Ο Ελληνομεξικανός πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, Ρικάρντο Φαρίας Νικολόπουλος, παρακολουθεί με μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα τις εξελίξεις σε μια πολύ δύσκολη για όλους εποχή και στέλνει –από τις ΗΠΑ, όπου έχει την έδρα του ομίλου του- μέσω του THE OBJECTIVE.GR ένα νέο «μήνυμα». Ένα αισιόδοξο «μήνυμα».

Ουσιαστικά, επιβεβαιώνει την πρόθεση του να προβεί σε αρχικές επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ τουλάχιστον από το 2021, όπως μας είχε αποκαλύψει τους προηγούμενους μήνες και πλέον περιμένει να «ηρεμήσουν τα πράγματα» για να «πατήσει το κουμπί». Επενδύσεις, το πρώτο σκέλος των οποίων έχει κιόλας δρομολογηθεί…

Οι επιπτώσεις του COVID-19 στις οικονομίες του πλανήτη, χωρίς να κάνουν «εξαιρέσεις», προκάλεσαν, όμς, καθυστερήσεις και στα δικά του επενδυτικά πλάνα για την ελληνική αγορά, όπως άλλωστε και στο mega project που ενδιαφέρει τον Ρικάρντο Φαρίας Νικολόπουλο περισσότερο απ’ όλα στην συγκεκριμένη «φάση»: την έναρξη των πτήσεων με υδροπλάνα και την δημιουργία ενός βιώσιμου δικτύου υδατοδρομίων σε ολόκληρη την χώρα. Σε μεγάλα λιμάνια, σε νησιά, μαρίνες, παραθαλάσσια ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ακόμα και σε λίμνες…

Από το φθινόπωρο αναμένεται να αρχίσουν οι πρώτες …αποθαλασσώσεις των αμφίβιων σκαφών, τα οποία διαθέτουν την δυνατότητα να «κατεβαίνουν» και στα συμβατικά αεροδρόμια, συνδυάζοντας πτήσεις από και προς όλα τα μέρη της Ελλάδας. Από τα πιο δύσβατα και απρόσιτα, μέχρι τα πλέον πολυσύχναστα. Και οι υπηρεσίες, πέρα από τις αμιγώς τουριστικές, θα αφορούν και άλλους κλάδους, των μεταφορών (επιβάτες και εμπορεύματα), μα όχι μόνο: έμμεσα, θα ωφεληθούν και τομείς όπως το real estate, υγεία και διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Ο ίδιος πρωταγωνιστεί στις διεθνείς Air Business –με έδρα τις ΗΠΑ και το Μεξικό: Είναι ιδιοκτήτης αεροπορικής με ολιγοθέσια αεροπλάνα, καταγράφει στο ενεργητικό του επενδύσεις στην κατασκευή αεροδρομίων και εγκαταστάσεων (cargo dual customs facilities), με πλούσια δραστηριότητα στις μεταφορές επιβατών-φορτίων και ισχυρή παρουσία στο εμπόριο πετρελαίου και την τροφοδοσία καυσίμων (αεροσκάφη, πλοία, βενζινάδικα) κ.α, κ.α.

O ένας του γιος, Aντόνιο, προγραμματίζει, παράλληλα, την ανέγερση πολυτελούς 5άστερου ξενοδοχείου στην όμορφη Πάτμο.

Στην Ελλάδα ο κ.Νικολόπουλος ίδρυσε 3 νέες εταιρίες με το πρόθεμα Eagle (Seaplanes, Seaports και Seaplanes Cargo), ενοικίασε χώρο στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και παρήγγειλε τα πρώτα του υδροπλάνα, αλλά …ο COVID-19 έφερε γενικότερες ανατροπές στο επιχειρείν και τον τουρισμό και έβαλε «stop» σε πολλά σχέδια. Το 2020 αναμφίβολα αποτελεί μια κακή ως «καταστροφική» χρονιά για τον τουρισμό, με την ελπίδα, όμως, ότι από το 2021 θα αρχίσει η ανάκαμψη σε όλα τα επίπεδα.

Και πάνω από όλα να προστατευθεί η υγεία όλων των ανθρώπων, σε όλη τη γη…