Επικαιρότητα

Ξενάγηση - πεζοπορία στα μονοπάτια της Επάνω Μεριάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Πολιτική 05/06/2020 11:16
Ξενάγηση - πεζοπορία στα μονοπάτια της Επάνω Μεριάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

"Φέτος, η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, πέρα από τις γνωστές υποκριτικές διακηρύξεις για την προστασία του, από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, συνοδεύεται και από τις κινητοποιήσεις των νησιωτών, ενάντια στην εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στα νησιά και τις εικόνες της βίαιης καταστολής που επιλέγει η κυβέρνηση για να επιβάλλει τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος των νησιωτών, του περιβάλλοντος και της πολιτισμικής ταυτότητας των νησιών.

Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος είναι μία ακόμα αφορμή, ιδιαίτερα σήμερα, για να βγάλει ο λαός του νησιού τα απαραίτητα συμπεράσματα. Για την καταστροφή του περιβάλλοντος ο ένοχος είναι η εμπορευματοποίησή του, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία του νησιού να συγκρουστούν συνολικά με την κυρίαρχη πολιτική του κεφαλαίου και να πάρουν στα χέρια τους τη ζωή τους και την προστασία του περιβάλλοντος, του φυσικού πλούτου του νησιού μας.

• Δηλώνουμε την εναντίωση μας στον πρόσφατο νόμο που ψηφίστηκε εν μέσω καραντίνας, που επιτρέπει την παρέμβαση στις Προστατευόμενες Περιοχές και στο “κομμάτιασμα” περιοχών «Natura» σε 4 ζώνες «κλιμακούμενης προστασίας», που ουσιαστικά καταργεί τα οποιαδήποτε προσχήματα προστασίας και τις κάνει “φιλέτο για πράσινες επενδύσεις”.

• Στηρίζουμε τον αγώνα των νησιωτών ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων που θα οδηγήσουν στην καταστροφή της φυσικής ομορφιάς, την αλλοίωση των οικοσυστημάτων των νησιών!

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιούνη, η Κομματική Οργάνωση Σύρου του ΚΚΕ και η Οργάνωση Βάσης Σύρου της ΚΝΕ οργανώνουν την Κυριακή 7 Ιουνίου ξενάγηση-πεζοπορία στα μονοπάτια της Επάνω Μεριάς, για να γνωρίσουμε καλύτερα το φυσικό περιβάλλον και τους “θησαυρούς” της Σύρου, για να απολαύσουμε τη φυσική ομορφιά του νησιού μας!

Ραντεβού: Κυριακή 7/6, 8πμ πάρκινγκ νέου ΚΕΠ (Λαλακιά)

Απαραίτητα: Νερό, κλειστά παπούτσια, μακρύ παντελόνι και καπέλο

Προαιρετικά: Μαγιό

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6945031125"