Ανακοινώσεις

e-learning: "Η Ελλάδα στη Νεότερη και Σύγχρονη Εποχή. Πολιτικές - Κοινωνικές - Οικονομικές Προσεγγίσεις"

Κοινωνία 28/07/2014 21:02
e-learning: "Η Ελλάδα στη Νεότερη και Σύγχρονη Εποχή. Πολιτικές - Κοινωνικές - Οικονομικές Προσεγγίσεις"

Από την Επανάσταση του 1821 στη συγκρότηση του ελληνικού κράτους, ο Εθνικός Διχασμός και ο Πόλεμος, η οικονομική ανάπτυξη, αγροτική οικονομία και εκβιομηχάνιση, οι πρόσφυγες, το φεμινιστικό κίνημα, η ενσωμάτωση των Εβραίων της Μακεδονίας, η Κατοχή και η Αντίσταση, η Γενοκτονία των Εβραίων, ο ξένος παράγοντας, η οικοδόμηση του μεταπολεμικού ελληνικού κράτους: κρίσιμα ζητήματα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η συζήτηση των οποίων βρίσκεται ακόμα στην επικαιρότητα.

Το Πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης και εξειδίκευσης e-learning του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Η Ελλάδα στη Νεότερη και Σύγχρονη Εποχή. Πολιτικές-Κοινωνικές-Οικονομικές Προσεγγίσεις» στοχεύει στην εμβάθυνση και επικαιροποίηση (με βάση τη πιο σύγχρονη βιβλιογραφία) των γνώσεων όλων όσων ενδιαφέρονται για τα ιστορικά αυτά ζητήματα (απόφοιτοι λυκείου και ΑΕΙ, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας - δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  δημοσιογράφοι νομικοί, διπλωμάτες, οικονομολόγοι, πολιτικοί επιστήμονες, διεθνολόγοι, ανθρωπολόγοι, λαογράφοι, εργαζόμενοι σε πολιτιστικούς φορείς κ.ά.).

Το Πρόγραμμα e-learning θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο 2014 και θα διαρκέσει ολόκληρη την ακαδημαϊκή χρονιά 2014-2015.

Διδάσκουν καθηγητές Ιστορίας από πανεπιστήμια όλης της Ελλάδας: Ελπίδα Βόγλη (ΔΠΘ), Νάση Μπάλτα (ΕΑΠ), Σωκράτης Πετμεζάς (Παν/μιο Κρήτης), Λήδα Παπαστεφανάκη (Παν/μιο Ιωαννίνων), Γιάννης Σακκάς (Παν/μιο Αιγαίου), Μανόλης Κούμας (Ανοιχτό Παν/μιο Κύπρου), Γρηγόρης Ψαλλίδας (Ιόνιο Παν/μιο).

Το Πρόγραμμα απαρτίζεται από 7 διδακτικές ενότητες, τις οποίες μπορεί κανείς να επιλέξει συνολικά ή και μεμονωμένα. Προσφέρονται ειδικές εκπτώσεις σε όσους εγγραφούν σε όλες τις διδακτικές ενότητες.

Στο τέλος του Προγράμματος χορηγείται «Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και «Συμπλήρωμα Πιστοποιητικού» σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πλαίσιο πιστοποίησης της δια βίου μάθησης.

Πληροφορίες εδώ: http://e-epimorfosi.aegean.gr/e-viewpr?prpd_id=81468&menu=general