Επικαιρότητα

Για ποια πεζοδρόμηση μιλάμε;

Κοινωνία 21/07/2014 19:02
Για ποια πεζοδρόμηση μιλάμε;

Πεζόδρομος είναι ο δρόμος που προορίζεται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των πεζών. Σύμφωνα όμως με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, πεζόδρομος είναι η οδός η οποία χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους πεζούς.

Αυτή είναι η έννοια του πεζόδρομου. Μόνο που στη δική μας περίπτωση αυτό δεν ισχύει.

Δυστυχώς όπως όλοι μπορούν να διαπιστώσουν, βασικοί μάρτυρες και οι φωτογραφίες, ο πεζόδρομος στη Θυμάτων Σπερχειού και στην Πρωτοπαπαδάκη, μόνο πεζόδρομος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Και μπορεί τις πρωινές ώρες να λειτουργεί ως δρόμος για τους πεζούς, αλλά τις μεσημβρινές, ο δρόμος μετατρέπεται σε δρόμο διέλευσης οχημάτων και δικύκλων, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των πεζών, μικρών και μεγάλων.

Συγκεκριμένα, έχει διαπιστωθεί ότι τις μεσημβρινές ώρες, οχήματα και μηχανάκια περιδιαβαίνουν στον πεζόδρομο ανενόχλητα και παραβιάζοντας την έννοια της πεζοδρόμησης.

Από το ρεπορτάζ φαίνεται καθαρά ότι οι μπάρες (;) που έχουν τοποθετηθεί στο ύψος του ξενοδοχείου "Ερμής" είναι μόνιμα τραβηγμένες στο πλάι, αφήνωντας το ελεύθερο σε κάθε όχημα να μπει στον πεζόδρομο.

Και επειδή κάποιος ή κάποιοι μπορούν να ισχυριστούν ότι τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει δυνατότητα εισόδου οχημάτων για τον εφοδιασμό των καταστημάτων που λειτουργούν στις οδούς Θυμάτων Σπερχειού και Πρωτοπαπαδάκη, να σημειώσουμε ότι τα οχήματα που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός να εισβάλουν στον πεζόδρομο, μόνο οχήματα εφοδιασμού δεν είναι.