Επικαιρότητα

"Αναγκαία η μετακίνηση των υπαλλήλων από το Τμήμα Πολιτισμού και Διοικητικών Υπηρεσιών στην Οικονομική Υπηρεσία"

Πολιτική 22/05/2020 11:02
"Αναγκαία η μετακίνηση των υπαλλήλων από το Τμήμα Πολιτισμού και Διοικητικών Υπηρεσιών στην Οικονομική Υπηρεσία"

«Η μετακίνηση των υπαλλήλων από το Τμήμα Πολιτισμού και την Υπηρεσία Διοικητικών Υπηρεσιών πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και θεωρήθηκε αναγκαία προκειμένου να υπηρετήσουν την υποστελεχωμένη Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου».

Αυτό δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, Νίκος Φωτεινιάς, έπειτα από τη χθεσινή καταγγελία που έκανε η Δημοτική Παράταξη «Η Σύρος που Αξίζουμε»

Όπως δήλωσε στο syrostoday.gr ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, «οι μετακινήσεις από το Τμήμα Πολιτισμού και την Υπηρεσία Διοικητικών Υπηρεσιών, έγιναν με υπογραφή δική μου, αλλά μετά από την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία απαρτίζεται από τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους. Βάση της συγκεκριμένης απόφασης είχαν ενημερωθεί οι πάντες, δηλαδή οι αρμόδιοι υπάλληλοι, οι Προϊστάμενοί τους, οι Διευθυντές τους, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι», σημείωσε ο κ. Φωτεινιάς.

Σύμφωνα με το ίδιο, οι μετακινήσεις έγιναν βάση των αναγκών της υπηρεσίας, καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή υπάρχει θέμα υποστελέχωσης στην Οικονομική Υπηρεσία, καθώς λόγω κινητικότητας και συνταξιοδότησης αποχωρούν εργαζόμενοι, κάτι το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Το στέλεχος του Τμήματος Πολιτισμού που μετακινήθηκε είναι Π.Ε. Διοικητικού Λογιστικού και το στέλεχος της Υπηρεσίας Διοικητικών Υπηρεσιών είναι Τ.Ε. Διοικητικού Λογιστικού. Κατά την προσωπική μου άποψη έπρεπε να υπηρετούν στις Οικονομικές Υπηρεσίες. Επιπλέον, υπάρχει και η μετακίνηση ενός υπαλλήλου ο οποίος θα πρέπει να στηρίξει τα πολιτικά όργανα του Δήμου (Δημοτικό Συμβούλιο, Επιτροπή Ποιότητα Ζωής, Οικονομική Επιτροπή), διότι έχουν επιφορτιστεί με περισσότερες αρμοδιότητες που τους έχουν δοθεί», υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος, τονίζοντας παράλληλα ότι «αυτές οι μετακινήσεις ήταν αναγκαίες λόγω έλλειψης προσωπικού. Σύμφωνα με τη γενική πολιτική γραμμή που υπάρχει από το 2010, γίνονται πέντε αποχωρήσεις και μία πρόσληψη στους Δήμους και γενικότερα στο Δημόσιο Τομέα και από ότι καταλαβαίνετε προσπαθούμε να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν με το υπάρχον προσωπικό».