Επικαιρότητα

Σύρος: Έξι γαλάζιες σημαίες στις παραλίες του νησιού

Περιβάλλον 21/05/2020 14:05
Σύρος: Έξι γαλάζιες σημαίες στις παραλίες του νησιού

Οι παραλίες Αγκαθωπές, Αζόλιμνος, Βάρη, Γαλησσάς, Κίνι και Φοίνικας κέρδισαν τις "Γαλάζιες Σημαίες" για το 2020.

Αυτό έγινε γνωστό πριν από λίγο, βάση των ανακοινώσεων που έγιναν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Συνολικά 497 ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία στη χώρα μας για το 2020. Με τον αριθμό αυτό, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Πρώτη είναι η Ισπανία και τρίτη η Τουρκία.

Επισημαίνεται ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 13% των συνολικών βραβευμένων ακτών. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε και πάλι φέτος, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, με 94 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.895 ακτές, 691 μαρίνες και 82 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι Εθνικό Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), η οποία τονίζει:

"Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία υλοποίησης του Προγράμματος στη χώρα μας, Γαλάζιες Σημαίες θα κυματίσουν και φέτος στις ελληνικές ακτές, επιβραβεύοντας την εξαιρετική ποιότητα υδάτων και το υψηλό επίπεδο προσφερόμενων υπηρεσιών στους λουομένους, και διασφαλίζοντας με τα κριτήρια καθαριότητας και υγιεινής, την προστασία της Δημόσιας Υγείας".