Επικαιρότητα

Σύρος: Ξεκινά η λειτουργία του Σταθμού Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων

Κοινωνία 21/02/2020 13:13
Σύρος: Ξεκινά η λειτουργία του Σταθμού Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων

Μετά από την Πάρο και την Αντίπαρο, τώρα και η Σύρος μπαίνει στη λίστα της ανακύκλωσης και στη θάλασσα, καθώς στη θέση "Ταρσανά" θα τοποθετηθεί Σταθμός Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων.

Το σχετικό έγινε γνωστό στη χθεσινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, έπειτα από σχετική ενημέρωση που έγινε από την Αγγελική Πρίντεζη, η οποία επισήμανε ότι έπειτα από συνάντηση που είχε η Aegean Rebreath με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, τον ΦΟΔΣΑ και το Λιμενικό Ταμείο, προχωρά η λειτουργία του Σταθμού θαλάσσιων απορριμμάτων στην περιοχή του “Ταρσανά”.

Σύμφωνα με την ίδια, η Σύρος μπαίνει στο πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε η Aegean Rebreath σε Πάρο, Αντίπαρο και Πόρο με τους Σταθμούς Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων, μία δράση που αφορά στη μερική ανακύκλωση των θαλάσσιων απορριμμάτων, καθώς όπως επισημαίνεται από την ομάδας της Aegean Rebreath, ένα μεγάλο ποσοστό των παράκτιων και θαλάσσιων απορριμμάτων, δηλαδή των σκουπιδιών που βρίσκονται στη θάλασσα, είναι ανακυκλώσιμο. Η ομάδα θέλει να εστιάσει ακριβώς εκεί και μέσω της ανακύκλωσης αυτών των απορριμμάτων να μυήσει τις τοπικές κοινωνίες στη γενικότερη κουλτούρα της ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της κ. Πρίντεζη, ο ΦΟΔΣΑ θα παρέχει προς την Aegean Rebreath τους κάδους συλλογής των θαλασσίων απορριμμάτων, καθώς επίσης θα συμβάλλει και στην εύρυθμη λειτουργία του Σταθμού, ενώ σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι θα υπάρξει εγρήγορση της αλιευτικής κοινότητας του νησιού, όσο και των κατοίκων.