Επικαιρότητα

Αντίστροφη μέτρηση για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου Ποσειδωνίας

Εκπαίδευση 21/02/2020 11:47
Αντίστροφη μέτρηση για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου Ποσειδωνίας

Στην εταιρεία "ΙΜΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", κατοχυρώθηκε, έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, το έργο «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας Σύρου», με προϋπολογισμό 424.999,99 ευρώ.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο» ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» με τίτλο«Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτιρίων και συγχρηματοδοτείται από πιστώσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης Ε.Π.Νοτίου Αιγαίου, από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης και περιλαμβάνει παρεμβάσεις όπως αλλαγή κουφωμάτων, αλλαγή λέβητα, μόνωση σωληνώσεων, εγκατάσταση θερμοστατικών κεφαλών, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, φωτισμό με λαμπτήρες LED και εγκατάσταση συστήματος ελέγχου ενεργειακής απόδοσης BMS.

Η υλοποίηση των παραπάνω παρεμβάσεων θα αναβαθμίσει ενεργειακά το συγκρότημα του Δημοτικού Σχολείου Ποσειδωνίας, του οποίου τα τρία κτίρια αναβαθμίζονται στην κατηγορία Β+ και ένα κτίριο στην κατηγορία Α.