Ανακοινώσεις

A Night in Disco | DJ Nicola Lavacca (Italy) @ Peiramatiko

16/12/2019 03:06
A Night in Disco | DJ Nicola Lavacca (Italy) @ Peiramatiko

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, το Πειραματικό παρουσιάζει με ιδιαίτερη χαρά σε ένα μοναδικό αυθεντικό "DISCO PARTY" τον ζωντανό θρύλο της Disco, τον Ιταλό DJ NICOLA LAVACCA για πρώτη φορά στα decks!

Χορέυουμε κάτω από τις Ντισκομπάλες και μεταφερόμαστε σε μια άλλη όμορφη εποχή που ο χορός και η Disco ήταν πρωταγωνιστές στις νύχτες μας.... μην το χάσετε!



Nicola Lavacca

O Nicola Lavacca είναι ο πρώτος Ιταλός DJ που ήρθε στην Ελλάδα και δημιούργησε την δική του «Σχολή» στην μοναδική «Αυτοκίνηση» της δεκαετίας του 80!

Ήρθε στην Ελλάδα το 1978 και εργάστηκε ως disc jockey στα μεγαλύτερα CLUB και DISCO της Αθήνας όπως:
STUDIO 4, ANNABELLA, TROPICALIA, DIVINA, ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ, ΑΚΡΩΤΗΡI και CAMEL CLUB
Ανέλαβε ως producer την παραγωγή και Remix περισσότερων από 30 δίσκων.

Μερικούς από τους οποίους κυκλοφόρησαν ως :

  • NICOLA’S DISCO DYNAMITE 1,2,3,4
  • B.O.P.S. 1,2,3,4,5
  • MEGAMIX 1,2,3


Για την παραγωγή και Remix των δίσκων συνεργάστηκε με τους:
ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΤΟΔΙΠΛΩΜΕΝΟ, ΜΑΝΤΩ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΝΙΚΟ ΚΑΡΒΕΛΑ, SHARP TIES, DREAMER AND FULL MOON
------------------------------------------------------------------------------------

Ο Nicola Lavacca είναι ο πρώτος σούπερ-σταρ DJ στην Ελλάδα. Κι αυτό δεν έχει να κάνει με την τεράστια κάλυψη που είχε από τα ΜΜΕ αλλά με το γεγονός ότι ο προσδιορισμός «πρώτος» είναι συνυφασμένος με την καριέρα του. Ο Nicola ήταν ο πρώτος που κυκλοφόρησε μιξαρισμένη συλλογή στη χώρα (ίσως και στην Ευρώπη), ο πρώτος που έκανε εδώ remix σε τραγούδι, ο πρώτος DJ που μπήκε στο στούντιο και αναδείχτηκε σε περιζήτητο παραγωγό, ο πρώτος που συνέβαλε στην κυκλοφορία του πρώτου ελληνικού maxi single, ο πρώτος που έκανε MC όταν έπαιζε. Ήταν εκείνος που έφερε τα πρώτα Technics MK2 στην Ελλάδα, αυτός που ανέδειξε τον ρόλο και τη σημασία του DJ σε ένα κλαμπ και κατάφερε να ανεβάσει τις αμοιβές. «Το παίζει ο Lavacca»: ένα γεγονός και μια ατάκα που αρκούσε για να γίνει επιτυχία ένα τραγούδι. Δεν υπάρχει αγγλόφωνο ελληνικό τραγούδι που κυκλοφόρησε εκείνη την εποχή και έφτασε σήμερα να θεωρείται κλασικό, σημείο αναφοράς ή cult που να μην έχει την υπογραφή του στην παραγωγή και/ή στο remix. Συλλογή με τις επιλογές του, μιξαρισμένη και μη, που να μην έγινε ανάρπαστη. Μια ολόκληρη γενιά από DJs τον θεωρεί σημείο αναφοράς και το έναυσμα ώστε να ασχοληθεί με το επάγγελμα. Ο Nicola Lavacca ήταν ο resident DJ στα δύο από τα πιο εμβληματικά κλαμπ που υπήρξαν σ' αυτήν τη χώρα, στην Αυτοκίνηση και στην Divina. Μια ολόκληρη γενιά από DJs τον θεωρεί σημείο αναφοράς και το έναυσμα ώστε να ασχοληθεί με το επάγγελμα. Ο Nicola Lavacca ήταν ο resident DJ στα δύο από τα πιο εμβληματικά κλαμπ που υπήρξαν σ' αυτήν τη χώρα, στην Αυτοκίνηση και στην Divina. Τη στιγμή που στο εξωτερικό τα κλαμπ και οι DJs θεωρούνται πολιτιστικές παρακαταθήκες μιας χώρας και εκεί αυτοί οι άνθρωποι τιμώνται από τους αντίστοιχους φορείς, εμείς εδώ παραμένουμε πεισματικά πίσω. Παραβλέπουμε εμφανέστατα την προσφορά κάποιων, αρχικά από καθαρή άγνοια. Ο Nicola Lavacca έχει γράψει με κεφαλαία γράμματα το όνομά του στη μουσική ιστορία αυτής της χώρας και την επηρέασε βαθιά. Με 45+ και χρόνια πορείας στον χώρο της μουσικής και του DJing.
Πηγή: www.lifo.gr