Εκδηλώσεις/Events

Tο πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης «Σύρος Πολιτισμός 2024»

Πολιτισμός 7/2/2024 - 9/30/2024

Μια ιδιαίτερη σημειολογία χαρακτηρίζει το εξώφυλλο που επιλέξαμε για το πρόγραμμα των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων. Πρόκειται για το πρωτοκυκλαδικό ειδώλιο που αφενός αξιοποιεί το άριστο υλικό —το ντόπιο μάρμαρο που αποτέλεσε πρώτη ύλη για τους γλύπτες της αρχαιότητας— και αφετέρου συμβολίζει την αναγέννηση και τη γονιμότητα αναπαριστώντας τη γυναικεία μορφή. Μια σύνθεση / σύνδεση του χτες με το σήμερα, μια οπτική αναφορά στη σημασία και τον ρόλο της γυναίκας, όπως αυτός διαμορφώνεται, αναμορφώνεται συνεχώς και επηρεάζει καθοριστικά την καθημερινότητά μας.

Ο Πολιτισμός είναι η συμπεριφορά στην καθημερινότητά μας, είναι η Έντεχνη Ζωή —όχι η απλή διαβίωση— και πιστεύοντας σ’ αυτήν ακριβώς την εκδοχή του Πολιτισμού προνοήσαμε και θεσπίσαμε τον Νέο Θεσμό, ένα πολιτιστικό πρόγραμμα που απευθύνεται στα παιδιά: το Syros Πολιτισμός Junior!

Παράλληλα γιορτάζουμε τη συμπλήρωση 160 χρόνων ιστορίας του Θεάτρου Απόλλων. Περισσότερο από ποτέ άλλοτε έχουμε ανάγκη ως κοινωνία την ανάταση της ψυχής, την ιδιαίτερη εκείνη ανάταση που συνδέει κάθε άκουσμα εκλεκτής μουσικής και θεατρικής έκφρασης. Κι εδώ υπάρχει η σύνθεση / σύνδεση του χτες με το σήμερα, τις ίδιες ανάγκες έρχεται να καλύψει η ύπαρξη ενός λυρικού θεάτρου σε μια πόλη σαν την Ερμούπολη και τότε, αλλά και τώρα.

Αυτό το πνεύμα κι αυτές τις προθέσεις εκφράζει η φετινή πολιτιστική μας επιλογή, όπως πρόκειται να τη θέσουμε στη δική σας αξιολόγηση, ειλικρινά και υπεύθυνα.

Μπορείτε να δείτε το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης «Σύρος Πολιτισμός 2024» στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.syros-ermoupolis.gr/anakoinoseis/syros-politismos-2024/