“…...Η Τζίφα Αφροδίτη MD (Res), PhD, MRCP, FRCPCH είναι Παιδίατρος, εξειδικευθείσα στην Παιδοκαρδιολογία και τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες Ενηλίκων.
Tελεί Διευθύντρια της Κλινικής Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων του Νοσοκομείου "Μητέρα", Oμίλου Υγεία, καθώς και Επιστημονικός Συνεργάτις των Κλινικών ΥΓΕΙΑ και ΛΗΤΩ και της Κλινικής London Medical, London. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια μετέβη στην Αγγλία το 1996, όπου ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική και αργότερα στην Παιδοκαρδιολογία και τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες Ενηλίκων.
Εξειδικεύτηκε στην επεμβατική καρδιολογία συγγενών καρδιοπαθειών σε παιδιά και ενήλικες, τόσο στην Αγγλία, όσο και στην Βοστώνη, όπου έλαβε εκπαίδευση στις εφαρμογές της επεμβατικής καρδιολογίας στην εμβρυική ζωή. Έχει εργαστεί σε όλους τους τομείς που άπτονται της φροντίδας των παιδιατρικών και ενηλίκων ασθενών με συγγενή καρδιοπάθεια, συμπεριλαμβανομένης και της μονάδας εντατικής θεραπείας και της περιεγχειρητικής φροντίδας νεογνών, βρεφών παιδιών και ενηλίκων με συγγενή καρδιοπάθεια με εμπειρία άνω των 22 ετών.
Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην περιεγχειρητική απεικόνιση με διοισοφάγεια και επικαρδιακή υπερηχογραφία και έχει συνολικά πραγματοποιήσει πάνω από 25.000 διαθωρακικά υπερηχογραφήματα και 2500 καθετηριασμούς καρδιάς σε παιδιά και ενήλικες. Η κ. Τζίφα έχει εκπαιδευτεί επιπλέον στη μαγνητική τομογραφία καρδιάς για συγγενείς καρδιοπάθειες και πραγματοποιεί υβριδικούς καθετηριασμούς καρδιάς σε συνδυασμό με μαγνητική τομογραφία.
Το Δεκέμβριο του 2009 ηγήθηκε ενός ερευνητικού προγράμματος που οδήγησε στον πρώτο παγκοσμίως επεμβατικό καθετηριασμό αμιγώς υπό μαγνητική τομογραφία. Επέστρεψε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2010 και εκτός των Κλινικών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ (ΜΗΤΕΡΑ - ΥΓΕΙΑ - ΛΗΤΩ), από τον Ίαν 2023 εργάζεται ως Επεμβατικος Παιδοκαρδιολόγος στο Απολλωνειο Θεραπευτήριο Λευκωσίας, Κύπρο.
Είναι εκπρόσωπος των Ελλήνων Παιδοκαρδιολόγων στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παιδιατρικής Καρδιολογιας (AEPC). Έχει διατελέσει ειδική Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Καρδιολογίας, καθώς και Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Πνευμονικής Υπέρτασης, Συγγενών Καρδιοπαθειών και Βαλβιδοπαθειών της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.
Έχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο, ενώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενασχόληση σχετικά με την εκπαίδευση νέων συναδέλφων. Τα μελλοντικά της σχέδια εστιάζονται στην κλινική έρευνα στα πεδία της επεμβατικής καρδιολογίας και απεικόνισης καθώς και την διεπιστημονική συνεργασία σε ειδικά θέματα συγγενών καρδιοπαθειών στην Ελλάδα και το εξωτερικό…."
Η παρουσία της κας Τζίφα στην εκπομπή του κου Γ. Παπαδάκη
Την Πέμπτη 10/02/2022 η κα Τζίφα Αφροδίτη μίλησε στην πρωινή εκπομπή του κου Γ. Παπαδάκη “Καλημέρα Ελλάδα” στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 για το ωοειδές τρήμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο.
Η ιατρός εξήγησε τι είναι το ωοειδές τρήμα, πως μπορεί να διαγνωσθεί και να αντιμετωπιστεί.
Μπορείτε να δείτε εδω την συνέντευξη από την κα Τζίφα.
Μπορείτε να δείτε την δημοσίευση της κας Τζίφα στο προσωπικό κανάλι της στο Youtube και στο Facebook.
Μπορείτε να δείτε εδώ βίντεο της κας Τζίφα για την διακαθετηριακή σύγκλειση μεσοκολπικής επικοινωνίας και ωοειδούς τρήματος.
Ομιλία της κας Τζίφα στο 31ο Ετήσιο Συνέδριο: Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση του Παιδιάτρου.
Η κα Τζιφα έδωσε ομιλία αναφορικά με το φύσημα, τον συριγμό και το προκάρδιο άλγος, κλινικά συμπτώματα που αρκετές φορές είναι η αφορμή για να γίνει μια παιδοκαρδιολογική εξέταση.
Πιο συγκεκριμένα η ιατρός ανέφερε:
Τι είναι το φύσημα, πως ακούγεται, πως χαρακτηρίζεται και τι μπορεί να υποδηλώνει ένα φύσημα.
Τι είναι o συριγμός, πως ακούγεται, πως χαρακτηρίζεται και τι μπορεί να υποδηλώνει. Η ιατρός εξήγησε τους αιτιολογικούς παράγοντες του συριγμού, τις παθήσεις του καρδιαγγειακού συστήματος που συνοδεύονται από συριγμό καθώς και τα συνοδά συμπτώματα σε κάθε περίπτωση.
Τέλος, εκτεταμένη αναφορά έγινε στο προκάρδιο άλγος: πότε πρέπει να απασχολήσει τον γονέα ή τον ιατρό, ποια είναι η διαφοροδιάγνωση, τι χρειάζεται να γνωρίζει ο Παιδίατρος – Παιδοκαρδιολόγος αναφορικά με το ατομικό η το οικογενειακό ιστορικό, τα σημεία κλειδιά στην κλινική εξέταση του ασθενούς και πως θα γίνει η διερεύνηση.
Μπορείτε να δείτε την ομιλία της κας Τζίφα εδώ.