Επιχειρηματικός κατάλογος

ΙΚΤΕΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΙΚΕ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Κλάδος Auto - Moto
Περιοχή Πάγος
Τ.Κ. 84100
Τηλέφωνο 1 2281075750
Τηλέφωνο 2 2281075751
Φαξ 2281075751
E-mail ikteokykladon@gmail.com
Ιστοσελίδα https://www.kteokykladon.gr/

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Το νέο ΚΤΕΟ στη Σύρο με διακριτικό τίτλο Ι.ΚΤΕΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Ι.Κ.Ε. άνοιξε τις πόρτες του 23 Ιανουαρίου 2019 και διαθέτει άδειας λειτουργίας από το Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων και είναι Πιστοποιημένο κατά τα διεθνή πρότυπα ISO.

Στις εγκαταστάσεις μας, για τον ποιοτικότερο και αποτελεσματικότερο τεχνικό έλεγχο του οχήματος σας, χρησιμοποιούμε μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας του οίκου MAHA & BEISSBARTH, από τις γνωστότερες εταιρείες κατασκευής μηχανημάτων ελέγχου στον κόσμο. Οι εγκαταστάσεις μας διαθέτουν όλες τις προδιαγραφές για να εξυπηρετήσουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Στο χώρο του ΚΤΕΟ μας διενεργείται Aρχικός, Περιοδικός και Εκούσιος Τεχνικός Έλεγχος επιβατικών οχημάτων μέχρι 8 θέσεων και φορτηγών μέχρι 3,5t , εκδόσεις ΚΕΚ καθώς και έλεγχοι ΤΑΞΙ και ασθενοφόρων.

Επίσης πραγματοποιούνται Ειδικοί έλεγχοι σε εκπαιδευτικά οχήματα και σε οχήματα που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υγραέριο. Διαθέτουμε και δεύτερη γραμμή για Τεχνικό Έλεγχο δικύκλων (άνω των 50cc).

Βασικός μας στόχος ήταν και θα παραμείνει το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών προς τον πελάτη και επιδίωξή μας είναι η διατήρηση της αξιοπιστίας, της αποτελεσματικότητας και της ταχύτητας του Τεχνικού Ελέγχου.

Μπορείτε να περάσετε τον Τεχνικό Έλεγχο του οχήματός σας σε οποιοδήποτε ΚΤΕΟ θέλετε ανεξαρτήτως το που περάσατε την προηγούμενη φορά (π.χ. άλλο Ιδιωτικό ή Δημόσιο ΚΤΕΟ).

Στο ΚΤΕΟ μας οι υπηρεσίες θα παρέχονται μόνο κατόπιν ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού μετά από εγκύκλιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.  

Παρατείνεται κατά εβδομήντα (70) ημερολογιακές ημέρες η διάρκεια ισχύος των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) χωρίς σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις, όλων των κατηγοριών οχημάτων, εφόσον η ημερομηνία λήξης της ισχύος τους είναι εντός της χρονικής περιόδου από Σάββατο 07-03-2020 έως και Κυριακή 03-05-2020. 

Αναλυτικά η Παράταση και τα παραδείγματα στο blog  του site μας. Καλέστε μας για πληροφορίες και ραντεβού! 

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 - 17:00

ΠΟΤΕ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΤΕΟ ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΜΟΥ;

Όλα τα οχήματα κατά κανόνα έχουν υποχρέωση για Τεχνικό Έλεγχο ΚΤΕΟ στα τέσσερα (4) χρόνια από την ημερομηνία έκδοσης της 1ης Άδειας κυκλοφορίας (*Πεδίο 4 στην άδεια). Έκτοτε η περιοδικότητα του ελέγχου μεταφέρεται στα δύο (2)χρόνια. Η προθεσμία που έχετε για να περάσετε το όχημα σας είναι τρεις (-3) εβδομάδες πριν, ή μία (1) εβδομάδα μετά την καταληκτική ημερομηνία σας. Αν πέφτει σε αργία ή Κυριακή μεταφέρεται την επόμενη εργάσιμη.

ΑΝ ΕΧΩ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Σε περίπτωση που στο όχημά σας διαπιστωθούν Σοβαρές Ελλείψεις και χρειάζεται επισκευές έχετε στην διάθεση σας 30 ημέρες για τον Επανέλεγχο και την έκδοση του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου. Στον Επανέλεγχο υπάρχει μικρή χρέωση ανάλογα την κατηγορία του οχήματός σας.

ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ;

Ο έλεγχος διαρκεί περίπου 20 έως 25 λεπτά για επιβατικά και φορτηγά έως 3,5τ, περίπου 12 έως 15 λεπτά για τις μοτοσυκλέτες και είναι ο ελάχιστα καθορισμένος από το Υπουργείο. Για τη καλύτερη εξυπηρέτηση σας, καλό θα είναι να κλείνετε ραντεβού, ώστε αυτοί οι χρόνοι να τηρούνται και να μην υπάρχει μεγαλύτερη αναμονή. Σε περίπτωση που θέλετε να έρθετε χωρίς ραντεβού φυσικά και θα σας εξυπηρετήσουμε αλλά πιθανώς ο χρόνος αυτός να αυξηθεί λίγο παραπάνω.

BULL BAR & ΣΜΠ (ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ)

Τα οχήματα που έχουν Συστήματα Μετωπικής Προστασίας οφείλουν να διαθέτουν Σήμα έγκρισης τύπου αποτυπωμένο επάνω τους. Σε αντίθετη περίπτωση σημειώνεται Σοβαρή Έλλειψη στο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου και ο κάτοχος του θα πρέπει να αφαιρέσει το ΣΜΠ και να έρθει για Επανέλεγχο μέσα σε 30 μέρες.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΚΤΕΟ

Σε περίπτωση ελέγχου της Τροχαίας σε όχημα χωρίς Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) σε ισχύ κόβεται κλήση και δίνεται διορία δέκα(10) ημερών ώστε το όχημα να περάσει ΚΤΕΟ. Αφού προσκομίσει στη Τροχαία ο κάτοχος το Δελτίο ΚΤΕΟ που πέρασε εντός της διορίας, γίνεται έκπτωση πάνω στο αναγραφόμενο ποσό της κλήσης.

ΟΧΗΜΑ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ

Σε περίπτωση που έχετε καταθέσει πινακίδες στην Εφορία και θέλετε να κυκλοφορήσετε ξανά το όχημά σας, αφού παραλάβετε τις πινακίδες ('Αρση Ακινησίας') σας δίνεται διορία 15 ημερών για να το περάσετε ΚΤΕΟ και να μην έχετε κάποιο πρόστιμο. Προσοχή αν κατά την ημερομηνία που καταθέσατε τις πινακίδες είχε λήξει το ΚΤΕΟ του και είχε πρόστιμο, τότε αυτό το πρόστιμο "μεταφέρεται" καθόλη τη διάρκεια της Ακινησίας μέχρι να ξαναπεράσει ΚΤΕΟ. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να έχετε μαζί σας και το χαρτί της Ακινησίας.

ΦΟΡΤΗΓΑ < 3,5Τ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ

Σε περίπτωση που έχετε καταθέσει πινακίδες στη Διεύθυνση Μεταφορών και θέλετε να κάνετε 'Αρση Ακινησίας, σας δίνεται διορία 15 ημερών για να το περάσετε ΚΤΕΟ και να πάρετε πίσω τις πινακίδες. Προσοχή αν κατά την ημερομηνία που καταθέσατε τις πινακίδες στο όχημα είχε λήξει το ΚΤΕΟ του και είχε πρόστιμο, τότε αυτό το πρόστιμο "μεταφέρεται" καθόλη τη διάρκεια της Ακινησίας μέχρι να ξαναπεράσει ΚΤΕΟ. Θα χρειαστεί να έχετε μαζί την ΄Αδεια κυκλοφορίας η την προσωρινή Άδεια για να μπορείτε να το περάσετε ΚΤΕΟ.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΚΤΕΟ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ;

Βάσει Νόμου μπορείτε να περάσετε το όχημα σας σε οποιοδήποτε ΚΤΕΟ σε όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτως που περάσατε την τελευταία φορά. Λειτουργούν πάνω από 170 Ιδιωτικά ΚΤΕΟ και τουλάχιστον 5 Δημόσια σε όλη την Ελλάδα, η επιλογή είναι δική σας.

ΜΕΝΩ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΕΧΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΓΙΑ ΚΤΕΟ Η ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ;

Στα νησιά των Κυκλάδων που λειτουργούν ΚΤΕΟ υπάρχει υποχρέωση για ΚΤΕΟ και έκδοση Κάρτας Καυσαερίων χωρίς καμία εξαίρεση. Στη Σύρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο και Θήρα λειτουργούν ήδη ΚΤΕΟ. Στις υπόλοιπες Κυκλάδες (π.χ Μήλο, Σίφνο, Κύθνο) αν ένα όχημα θέλει να βγεί και να ταξιδέψει σε άλλο Νομό που υπάρχει ΚΤΕΟ π.χ Αθήνα (Αττικής) αυτομάτως θα έχει υποχρέωση για ΚΤΕΟ & ΚΕΚ. Για να μην θεωρείται εκπρόθεσμο και έχει κάποιο πρόστιμο λόγω του ότι θα είναι ο πρώτος του Έλεγχος η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει βγάλει πρόγραμμα πρόσκλησης (παράταση) για αυτά τα οχήματα μέχρι τις 31/12/2020. Ενδέχεται σε κάποια νησιά να βγεί πρόγραμμα πρόσκλησης και να ελέγχονται τα οχήματα από κινητή μονάδα. Αρμόδια είναι η εκάστοτε Περιφέρεια.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΩ ΚΑΡΤΑ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ (ΚΕΚ);

Η έκδοση της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων είναι υποχρεωτική για τα επιβατικά και φορτηγά, ένα (1) χρόνο μετά την ημερομηνία έκδοσης της 1ης Άδειας κυκλοφορίας. Κατά τον έλεγχο του ΚΤΕΟ κάθε 2 χρόνια ή στα 4 χρόνια για τα καινούρια, το ίδιο το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) που σας παραδίδουμε έχει μετρήσεις Καυσαερίων με ισχύ για ένα χρόνο. Στον ενδιάμεσο χρόνο το όχημα πρέπει να εφοδιαστεί με Κάρτα Καυσαερίων. Το αρχικό πρόστιμο της Τροχαίας για οχήματα χωρίς Κάρτα Καυσαερίων σε ισχύ κυμαίνεται από 35€ έως 200€, ανάλογα με τους εκπεμπόμενους ρύπους που θα βεβαιώσει το κινητό κλιμάκιο της Τροχαίας. Σε ενδεχόμενη περίπτωση ελέγχου που δεν επαληθεύονται οι αναγραφόμενες μετρήσεις, η Κάρτα Καυσαερίων μπορεί να ακυρωθεί.

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ (ΚΤΕΟ);

Το κόστος του Τεχνικού Ελέγχου ποικίλλει και εξαρτάται από το είδος του οχήματος. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις τιμές ανά κατηγορία οχήματος στη καρτέλα τιμές.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑ, ΤΙ ΚΑΝΩ;

Στην περίπτωση που καθυστερήσετε να περάσετε το όχημα σας για έλεγχο ΚΤΕΟ, υπάρχει κάποιο πρόσθετο παράβολο εκπρόθεσμου ελέγχου το οποίο μπορείτε να δείτε αναλυτικά στη κατηγορία του κάθε οχήματος. Μπορείτε να μας καλέσετε στο ΚΤΕΟ για οποιαδήποτε διευκρίνηση.