Επικαιρότητα

Συλλογή ειδών ανάγκης για ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα

Κοινωνία 16/10/2019 19:07
Συλλογή ειδών ανάγκης για ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα

"Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάγου, ήδη από την ίδρυσή του, έθεσε ως στόχο την ανάπτυξη του πνεύματος αλληλεγγύης και την αρωγή σε προγράμματα ανθρωπιστικής δράσης. Τα τελευταία χρόνια, μετά το ξέσπασμα εθνικών ή εμφυλίων πολέμων στη Μέση Ανατολή, έχουν βρεθεί στη χώρα μας πάνω από 4.000 ασυνόδευτα ανήλικα, παιδικής κι εφηβικής ηλικίας.

Αυτά τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν δίχως γονέα ή κάποιο άλλο κηδεμόνα, με πολλές καθημερινές δυσκολίες ή ελλείψεις σε αγαθά που εμείς τα θεωρούμε αυτονόητα. Η σκέψη που κάναμε, είναι ο σύλλογός μας να προσφέρει βοήθεια σε είδος σε οργανώσεις που αντιμετωπίζουν την προσφυγική κρίση, συλλέγοντας είδη για τα οποία υπάρχει ανάγκη.

Σε επικοινωνία μας με τις οργανώσεις που λειτουργούν δομές φιλοξενίας ανηλίκων, η κοινωνική - μη κυβερνητικήοργάνωση “Άρσις” ανταποκρίθηκε θετικά, μας ευχαρίστησε και μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν οι παρακάτω ανάγκες στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων, οι οποίες λειτουργούν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Ιωάννινα, την Κοζάνη και την Αλεξανδρούπολη"

"Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθεια μας αυτή, θυμίζοντας στους μικρούς συνανθρώπους μας που γλύτωσαν από τη δυστυχία και τον πόλεμο, ότι το κακό που γνώρισαν είναι πια παρελθόν και ότι οι άνθρωποι είμαστε ικανοί για το καλό. Η συμβολή όλων μας θα βάλει ένα μικρό λιθαράκι στην ανακούφιση του δυσεπίλυτου προσφυγικού προβλήματος και θα προσφέρει χαρά σε παιδιά που βίωσαν απάνθρωπες καταστάσεις σε πολύ τρυφερές ηλικίες.

Η παραλαβή των ειδών θα πραγματοποιείται Κυριακές 11:00 με 14:00 και Τετάρτες 17:00 – 19:00, από 20/10/2019 έως 10/11/2019 στο Αγροτικό Ιατρείο δίπλα στην Εκκλησία του Πάγου.

Επίσης μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 6947727278 και 6936459030.

"Πείνασα, και μου δώσατε να φάω. δίψασα και μου δώσατε να πιω. ξένος ήμουν, και με φιλοξενήσατε. γυμνός ήμουν, και με ντύσατε. (Μτ 25,35)".