Επικαιρότητα

Πρώτη του συνεδρίαση με το νέο σχήμα

Πολιτική 08/10/2019 15:24
Πρώτη του συνεδρίαση με το νέο σχήμα

Συνεδρίασε σήμερα υπό το νέο του σχήμα, έτσι όπως αυτό διαμορφώθηκε με τις δημοτικές εκλογές, το νέο διοικητικό συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου Σύρου.

Σε μία συνεδρίαση η οποία περιείχε στην πλειοψηφία του διαδικαστικά θέματα, προέδρευσε η νέα Πρόεδρος, Καντιώ Μαραγκού και με τη συμμετοχή μελών από τα νησιά Κέα, Κύθνο και Σέριφο, τα οποία υπάγονται στο Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εξελέγη γραμματέας του νέου διοικητικού συμβουλίου, ο Αντιδήμαρχος των Τ.Υ Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, Μηνάς Αλιφραγκής, με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου, όπως αποφασίστηκε από το σώμα, Παναγιώτη Κουταβά.

Το διοικητικό συμβούλιο συζήτησε, εκτός από τα διαδικαστικά και θέματα που έχουν να κάνουν με τα λιμενικά έργα και συγκεκριμένα την ιεράρχηση αυτών, προκειμένου να υποβληθούν μελέτες μέσα από το πρόγραμμα "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ", το οποίο τρέχει και είναι ανοιχτό έως και το 2020.

Επίσης, συζήτηση έγινε και για το λιμενικό έργο που υλοποιείται στο χώρο των αφιξο-αναχωρήσεων του λιμανιού της Ερμούπολης, θέμα το οποίο έθεσε προς τον υπεύθυνο των Τ.Υ του Λιμενικού Ταμείου, ο Αντιδήμαρχος κ. Αλιφραγκής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλιφραγκής σημείωσε ότι στην καινούρια ασφαλτόστρωση που έγινε στο λιμάνι, υπάρχουν κάποιες κακοτεχνίες καθώς μετά τη χθεσινή βροχή σε κάποια σημεία εντοπίστηκαν λιμνάζοντα νερά.

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Λιμενικού Ταμείου, τόνισε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο και ότι όπου χρειαστεί θα γίνουν διορθωτικές επεμβάσεις.