Επικαιρότητα

Αγώνες υδατοσφαίρισης "REMEMBER"

Αθλητισμός 22/08/2019 13:06
Αγώνες υδατοσφαίρισης "REMEMBER"

"Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο θεσμός του Συλλόγου μας «REMEMBER», για το 2019, με την διεξαγωγή δύο αγώνων υδατοσφαίρισης (ΠΟΛΟ), στις 3 & 10 Αυγούστου, στο Νησάκι, στον χώρο που δημιουργήθηκαν και λειτούργησαν τα τμήματα Κολύμβησης και Πόλο του ΝΟ Σύρου, για πάρα πολλά χρόνια, έως και πριν την κατασκευή του Κολυμβητηρίου.

Οι αγώνες αυτοί έγιναν προς τιμή της Ομάδας Πόλο του ΝΟΣ 1974, η οποία ήταν η 1η που συμμετείχε σε πανελλήνιο Πρωτάθλημα και η οποία έβαλε τις βάσεις για την μετέπειτα πορεία του Πόλο, του ΝΟ Σύρου.

Στην Ομάδα εκείνη, που συμμετείχε στο 1ο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής, που πραγματοποιήθηκε στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, τον Αύγουστο 1974, συμμετείχαν, ως Αρχηγός αποστολής ο Λάκης Κούτρας και έντεκα αθλητές, με αρχηγούς-προπονητές τους Κώστα Βιτάλη και Μιχάλη Γαβριήλ, καθώς και τους Νίκο Μάνη, Ανδρέα Κούτρα, Δημήτρη Γρυπάρη, Δημήτρη Δράγαση, Μηνά Αλιφραγκή, Μπάμπη Γαβριήλ, Χρήστο Σαλαλέ, Νίκο Σαλαλέ και Μαθιό Κοντορουχά.

Στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν εφέτος, αγωνίστηκαν βετεράνοι, που κάλυπταν το χρονικό φάσμα, από 30 έως και 67 ετών . Αυτοί ήταν ο Μπάμπης Γαβριήλ, που ήταν και στην ομάδα του 1974, Γιώργος Βλαχογιάννης, Γιάννης Σιγάλας, Χρήστος Παπαμακάριος, Νίκος Βουτσίνος, Βαγγέλης Τσιπολίτης, Γιώργος Μαραγκός, Γιάννης Κεράνης, Αντώνης Στεφάνου, Πέτρος Γαλλαίος, Γρηγόρης Παναγιωτίδης, Νίκος Μαραγκός, Μάρκος Ξαγοράρης, Μάνος Αρμακόλας, Γιώργος Παλαιτσάκης, Κώστας Χατζηδάκης, Θάνος Φώσκολος, Γιώργος Βλαχογιάννης (υιός), Γιάννης Πιταούλης, Νίκος Νομικός, Δημήτρης Καραβάς και Λεονάρδος Ρούσσος.

Στους αγώνες παραβρέθηκαν και τους λάμπρυναν με την παρουσία τους και οι συμμετέχοντες στην Ομάδα του 1974, Κώστας Βιτάλης, Νίκος Μάνης, Δημήτρης Δράγασης, Μηνάς Αλιφραγκής και Νίκος Σαλαλές. Μηνύματα έστειλαν και οι λοιποί, που δεν μπορούσαν να είναι παρόντες, με την υπόσχεση ότι θα δώσουν το παρών του χρόνου .

Τον ΝΟ Σύρου εκπροσώπησαν οι Δημήτρης Τσιργής, που έκανε και χρέη Διαιτητή, καθώς και ο Στέλιος Σκιαθίτης. Τον Δήμο εκπροσώπησαν τα τέσσερα μέλη των «Δελφινιών», που είναι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Μηνάς Αλιφραγκής, Γιάννης Κεράνης, Γιάννης Πιταούλης και Μπάμπης Γαβριήλ.

Στην επιτυχία των αγώνων συνέβαλαν αποφασιστικά και τους ευχαριστούμε θερμά, ο ΝΟ Σύρου, που μας χορήγησε το αθλητικό υλικό (μπάλες και σκουφιά) και έκανε τις αναγκαίες μεταφορές, καθώς και η Δκση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, που μας χορήγησε τα πλωτά τέρματα (γκολπόστ)".