Επικαιρότητα

Μπαίνει η υπογραφή για να ξεκινήσει το μεγάλο αποχετευτικό έργο της Βάρης

Κοινωνία 16/07/2019 10:33
Μπαίνει η υπογραφή για να ξεκινήσει το μεγάλο αποχετευτικό έργο της Βάρης

Σε 15 μέρες περίπου και συγκεκριμένα στο τέλος Ιουλίου θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του αναδόχου και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για το μεγάλο έργο που αφορά την κατασκευή δικτύου συλλογής και προσαγωγής αστικών λυμάτων των περιοχών Βάρης και Μέγα Γιαλού.

Πρόκειται για το έργο «Αποχέτευση Βάρης και Μέγα Γιαλού (Α’ Φάση)», προϋπολογισμού 4.264.000,00 ευρώ, το οποίο είναι άκρως σημαντικό για την ποιότητα ζωής των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών, ενώ θα επιλυθεί ένα τεράστιο πρόβλημα που εντοπίζεται κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες με την αύξηση των επισκεπτών.

Το παραπάνω αναλυτικά, προβλέπει τις εξής εργασίες:

- Η κατασκευή όλων των προβλεπομένων δικτύων και αντλιοστασίων στον άξονα που συνδέει τον Όρμο Βάρης με το ΒΙΟΚΑ, δηλαδή στο επαρχιακό οδικό δίκτυο μέχρι την διασταύρωση Αζολίμνου και από εκεί στο δημοτικό οδικό δίκτυο μέχρι το ΒΙΟΚΑ.

- Στην ως άνω κεντρική διαδρομή, εκτός των δικτύων μεταφοράς, θα κατασκευαστούν και τα βαρυτικά δίκτυα συλλογής των παρακείμενων οικιών και επιχειρήσεων, καθώς επίσης και το δίκτυο διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων από το ΒΙΟΚΑ προς τα πηγάδια και τις υδρογεωτρήσεις ιδιωτών στην περιοχή της Βάρης.

- Θα κατασκευαστούν τα δίκτυα συλλογής λυμάτων στην περιοχή του Όρμου Βάρης για την εξυπηρέτηση των ξενοδοχείων, εστιατορίων κι άλλων επιχειρήσεων και κατοικιών της περιοχής, η οποία, όπως είναι γνωστό, έχει το μεγαλύτερο αποχετευτικό πρόβλημα σ’ ολόκληρο το νησί.

- Θα κατασκευαστεί το δίκτυο συλλογής λυμάτων στην περιοχή του Κοσκινά Βάρης και μέχρι το Αχλάδι, περιοχή που λόγω του βραχώδους εδάφους έχει σοβαρό αποχετευτικό πρόβλημα, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, αφού μεταξύ των κατοικιών διαθέτει και πολλά ενοικιαζόμενα διαμερίσματα.

- Θα κατασκευαστεί κατ’ επέκταση του υπάρχοντος δικτύου, το δίκτυο συλλογής λυμάτων στην Αζόλιμνο καθώς και το προβλεπόμενο από τη μελέτη αντλιοστάσιο στο λιμανάκι Αζολίμνου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι η προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται στα δύο δύο έτη από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.