Επικαιρότητα

Jet Tour Greece: Το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που φτιάχτηκε στη Σύρο

Κοινωνία 15/07/2019 10:26
Jet Tour Greece: Το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που φτιάχτηκε στη Σύρο

Το Jet Tour Greece είναι ένα πρωτότυπο project για τα ελληνικά δεδομένα που συνδυάζει, θάλασσα, ξηρά, Jet Ski, οχήματα που έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα και εντυπωσιακές εικόνες από νησιά.

Ο Βασίλης Σαρημπαλίδης αναζητά καινούργια θέματα σε ελληνικά νησιά τα οποία επισκέπτεται με Jet ski. Ξεκινά από την Ανάβυσσο και ακολουθεί τη διαδρομή, Σύρος, Μύκονος, Νάξος, Αμοργός και Σαντορίνη. Σε αυτούς τους πέντε προορισμούς και μαζί με την ομάδα του καταγράφει όσα βιώνει με πολύ κέφι και τα παρουσιάζει με έναν ξεχωριστό τρόπο. Οδηγώντας ένα Yamaha FX Cruiser SVHO στη θάλασσα και όλη τη γκάμα των μοντέλων της Peugeot στην ξηρά ανακαλύπτει ξεχωριστά θέματα, όπως το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο (Enfield E8000) που φτιάχτηκε στη Σύρο το 1972-73, τα ελληνικής κατασκευής buggy που κυκλοφορούν στη Μύκονο, το ελληνικό Speedster της RCH που κυκλοφορεί στη Σαντορίνη, το ναυάγιο της Αμοργού κ.ά.

Τον ακολουθεί ένα φουσκωτό σκάφος και η ομάδα του που αποτελείται από τους: Μάνο Χρυσό (αρχισυντάκτη), Γιώργο Καραμέρη (καπετάνιο), Μάνο Γεωργίου (κάμερα - μοντάζ) και Δήμο Αρχοντούλη (art direction και σκηνοθετική επιμέλεια). Το πρώτο επεισόδιο βγήκε στον αέρα από το κανάλι του Βασίλη Σαρημπαλίδη στο YouTube πριν από λίγες ημέρες και, αφορά στην προετοιμασία ενός τέτοιου ταξιδιού. Συνολικά θα μεταδοθούν 10 επεισόδια τα οποία θα ανέβουν στον διαδικτυακό αέρα Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

Το Jet Tour Greece στη Σύρο

Το επεισόδιο #02 του Jet Tour Greece περιλαμβάνει την επίσκεψη στη Σύρο όπου εκεί οι συντελεστές συνάντησαν το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που φτιάχτηκε από ελληνικά χέρια τη δεκαετία του '70.

Ο λόγος για το Enfield E8000 το οποίο χρησιμοποιούσε μόνο ρεύμα για να κινηθεί. Το συγκεκριμένο φτιάχτηκε με πρωτοβουλία της οικογένειας Γουλανδρή και παράχθηκε σε 115-120 μονάδες. Το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο που βρίσκεται στην Ελλάδα (και βρήκε πριν από 7 χρόνια ο Αλέξης Μαρατζίδης στην Αγγλία) φιλοξενείται στο βιομηχανικό μουσείο Ερμούπολης.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο παρουσιάστηκε μία από τις παλαιότερες βιοτεχνίες λουκουμιών και συγκεκριμένα η βιοτεχνία Συκουτρή που δραστηριοποιείται από το 1928.