Ανακοινώσεις

Εκδήλωση ενδιαφέροντος κάθε ενδιαφερόμενου εισηγητή για τα σεμινάρια Τεχνικού Ασφαλείας στις Κυκλάδες

Επιχειρηματικότητα 12/07/2019 13:37

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δραστηριότητας που ασκεί με στόχο την επιμόρφωση εργοδοτών στα καθήκοντα Τεχνικού Ασφαλείας σε επιχειρήσεις Β΄ και Γ΄ κατηγορίας στα νησιά των Κυκλάδων και προκειμένου να εξασφαλίσει τους απαραίτητους ανθρώπινους πόρους για την καλύτερη υλοποίηση των επόμενων κύκλων εκπαίδευσης, καλεί κάθε ενδιαφερόμενο για το ρόλο του εισηγητή να υποβάλει αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συνοδευόμενη από βιογραφικό σημείωμα, εφόσον καλύπτει τις παρακάτω προϋποθέσεις όπως αυτές ορίζονται από τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας (αρ. αποφ. 39278/1823/16?7?2018 Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφάλειας σε επιχειρήσεις Β΄ και Γ΄ κατηγορίας» και ειδικότερα το άρθρο 5 της απόφασης):

Προσόντα εκπαιδευτών 1. Πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ με αποδεδειγμένη προϋπηρεσία σε άσκηση καθηκόντων τεχνικού ασφάλειας: α) τουλάχιστον 600 ωρών συνολικής απασχόλησης για 2 έτη (μπορούν να επιλεγούν τα δύο καλύτερα έτη) ή β) τουλάχιστον 1800 ωρών συνολικά για όλα τα έτη απασχόλησης τους.

Για την προϋπηρεσία σε άσκηση καθηκόντων τεχνικού ασφάλειας απαιτείται βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

2. Κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος στο αντικείμενο της ασφάλειας και υγείας στην εργασία.

3. Ιατροί με την ειδικότητα της Ιατρικής της Εργασίας.

4. Πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ τεχνολογικών και θετικών επιστημών: α) που διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο αντικείμενο της ασφάλειας και υγείας στην εργασία, β) που έχουν παρακολουθήσει έως 31?12?2013 πρόγραμμα επιμόρφωσης για θέματα ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων τουλάχιστον 70 ωρών σύμφωνα με το άρθρο 22 του Κ.Ν.Υ.Α.Ε., γ) που έχουν παρακολουθήσει πρόγραμμα επιμόρφωσης για θέματα ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων τουλάχιστον 70 ωρών που εκτελέσθηκε μέχρι 31?12?2002 από:

· το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.) ή

· ΑΕΙ και ΤΕΙ ή

· το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και το ΙΕΚΕΜ?ΤΕΕ

5. Εκπαιδευτικό προσωπικό των ΑΕΙ και ΤΕΙ εφόσον κατέχει μια από τις καθοριζόμενες ειδικότητες με το άρθρο 13 του Κ.Ν.Υ.Α.Ε. με αποδεδειγμένη (σχετική βεβαίωση από το

αντίστοιχο ΑΕΙ ή ΤΕΙ) εκπαιδευτική εμπειρία τουλάχιστον δύο ετών στον τομέα της ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων.

Υποβολή ενδιαφέροντος έως 25 Ιουλίου: portal@cycladescc.gr

Για πληροφορίες

Επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο του τμήματος εκπαίδευσης και κατάρτισης κ. Παναγιώτη Θεοδωράκη στο τηλέφωνο 22810 82346 (εσωτ. 4).