Επικαιρότητα

Εργασίες καθαίρεσης του πύργου ασκήσεων της Πυροσβεστικής

Κοινωνία 12/06/2019 12:25
Εργασίες καθαίρεσης του πύργου ασκήσεων της Πυροσβεστικής

Ξεκίνησαν οι εκτεταμένες εργασίες για την καθαίρεση του πύργου ασκήσεων του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες αναμένονται να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες γίνονται στο πλαίσιο των εργασιών στο συγκεκριμένο κτίριο, το οποίο έχει παρουσιάσει εκτεταμένες και σοβαρές διαβρώσεις, οι οποίες μπορεί ακόμα να θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των πεζών.

Το θέμα της ασφάλειας του κτιρίου της Πυροσβεστικής έχει απασχολήσει έντονα το Σώμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού.

Ήδη από τις αρχές Μαΐου, τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συγκεκριμένα το προσωπικό Βάρδιας Αντιμετώπισης Πυρκαγιάς έχει μετεγκατασταθεί, έπειτα από ομόφωνη της ΔΕΥΑΣ, σε χώρο του ΒΙΟΚΑ Ερμούπολης, στην περιοχή Λαζαρέττα, ενώ αναμένεται - όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία μίσθωσης άλλου ακινήτου - η συνολική εκκένωση του κτιρίου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες της ολικής επανακατασκευής του κτιρίου της Πυροσβεστικής.

Να σημειωθεί για το ιστορικό του θέματος, ότι για την αποκατάσταση-επισκευή του κτιρίου έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Tο έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2016 ως υποέργο με προϋπολογιζόμενο κόστος 500.000 ευρώ, με φορέα κατασκευής του έργου την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.