Επικαιρότητα

Διευκρινήσεις για το ντιμπέιτ των υποψηφίων Δημάρχων για το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πολιτική 20/05/2019 12:02
Διευκρινήσεις για το ντιμπέιτ των υποψηφίων Δημάρχων για το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών

Διευκρινιστική απάντηση των τοπικών μέσων ενημέρωσης Syros TV1, Cyclades24 και Syrostoday προς τους δημοτικούς συνδυασμούς αναφορικά με τις παρατηρήσεις τους στην πρόσκληση διεξαγωγής του ντιμπέιτ.

 

Αγαπητοί υποψήφιοι και επικεφαλής των παρατάξεων,

Θα θέλαμε αρχικά να σας, ευχαριστήσουμε για την άμεση απάντηση σας στο πρώτο εγχείρημα συνεργασίας των τοπικών ΜΜΕ της Σύρου. Επίσης να διευκρινίσουμε τις απορίες σας, προκειμένου να μην υπάρχει καμία ασάφεια παρερμηνεία ως προς την διεξαγωγή της συζήτησης-ντιμπέιτ.

  • Αρχικά να σας ενημερώσουμε ότι η πρόσκληση στάλθηκε σε όλους τους Υποψήφιους Δημάρχους της Σύρου.
  • Επίσης, απευθυνθήκαμε και προσκαλέσαμε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του νησιού, θεωρώντας ιδανική την παρουσία τους, ωστόσο από το ένα λάβαμε αρνητική απάντηση ενώ από το δεύτερο δεν πήραμε ποτέ απάντηση. Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι υπάρχει ακόμα χώρος για θετική απάντηση των συναδέλφων, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρχει δηλώνουμε με συνέπεια και βεβαιότητα ότι θα διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα της διαδικασίας και ομαλή διεξαγωγή του ντιμπέιτ.
  • Τέλος ο χώρος της διεξαγωγής του ντιμπέιτ επιλέχτηκε καθαρά για τεχνικούς λόγους, δεδομένου ότι το Syros Tv1:
    1. Είναι το μοναδικό εν ενεργεία κανάλι στο οποίο οι Συριανοί συμπολίτες μας, θα μπορούσαν παρακολουθήσουν την συζήτηση από την τηλεόραση
    2. Διαθέτει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για μία τέτοια παραγωγή, διασφαλίζοντας παράλληλα την διεξαγωγή της συζήτησης.

 

Κλείνοντας, θα θέλαμε σε περίπτωση που δεν το έχετε πράξει την άμεση απάντηση σας, προκειμένου να επισπεύσουν οι διαδικασίες (διευκρινιστικές συναντήσεις, προετοιμασία υποψηφίων και δημοσιογράφων)

 

Υ.Γ. Η πρόταση ισχύει στους συναδέλφους, ωστόσο θα θέλαμε κι από εκείνους άμεση απάντηση.