Επικαιρότητα

«Έζησα όλη μου τη ζωή σ’ αυτό το νησί που μου πρόσφερε τόσα. Ήρθε η ώρα να του τα ανταποδώσω»

Πολιτική 20/05/2019 10:11
«Έζησα όλη μου τη ζωή σ’ αυτό το νησί που μου πρόσφερε τόσα. Ήρθε η ώρα να του τα ανταποδώσω»

Μία εβδομάδα περίπου μας χωρίζει από τη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών της 26ης Μαΐου και το syrostoday.gr συνεχίζοντας τις προεκλογικές συνεντεύξεις φιλοξενεί την υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο, Μαριάννα Βακονδίου, με την παράταξη Μπροστά το Νότιο Αιγαίο και επικεφαλή τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο.

Η Μαριάννα Βακονδίου έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στη Σύρο, είναι νέα, κοινωνική, με έντονη δραστηριότητα κυρίως στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Σύρου. Έχοντας την ενέργεια και τη διάθεση για προσφορά στον τόπο και εμπνευσμένη από την αποφασιστικότητα και το έργο που επέδειξε ο νυν Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος στην θητεία του, θέτει την υποψηφιότητα της στην περιφερειακή ενότητα της Σύρου με την περιφερειακή παράταξη Μπροστά το Νότιο Αιγαίο. Δηλώνει έτοιμη να αναλάβει δράση, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητα και με κύριο στόχο να συνεχιστεί η πρόοδος των νησιών και των νησιωτών.

 

- Κα Βακονδίου, πείτε μας λίγα λόγια για σας.

«Πολύς κόσμος ίσως να με γνωρίζει κυρίως από τις καλλιτεχνικές δραστηριότητές μου, όπως θέατρο, ραδιόφωνο, παρουσίαση εκδηλώσεων, δρώμενων και εκθέσεων, γεγονός που με κάνει ιδιαιτέρως χαρούμενη γιατί μάλλον κάτι έχω κάνει καλά. Όμως, πέρα απ’ όλα αυτά, έχω σπουδάσει Διοίκηση και Οργάνωση Επιχειρήσεων και αυτό είναι το αντικείμενο μου στην επιχείρηση που εργάζομαι. Εδώ και δεκατρία συνεχόμενα έτη κάθε πρωί βρίσκομαι στην θέση μου, στο γραφείο μου, μιλάω με πελάτες, προμηθευτές, κλείνω συμφωνίες, εκτελώ μισθοδοσίες, οικονομικές συναλλαγές, οργανώνω και ελέγχω μία απαιτητική επιχείρηση και μάλιστα σε έναν κλάδο, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που βίωσε την κρίση και υπήρχαν αρκετά δύσκολες μέρες. Συνεργάστηκα με φορείς του δημοσίου, με μεγάλες τεχνικές εταιρείες εντός και εκτός Σύρου, αλλά και με ιδιώτες και αν κρίνω από την καλημέρα που εισπράττω απ’ όλους αυτούς θεωρώ ότι είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία και αλληλοεκτίμηση.»

 

- Πώς πήρατε την απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα στις Περιφερειακές Εκλογές;

«Όταν μου έγινε η πρόταση να συμμετάσχω στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019, δεν ήταν μια απόφαση επιπόλαιη ούτε ή απάντηση δόθηκε άμεσα. Δεν ξύπνησα ξαφνικά και είπα να τι να κάνω για να περάσει ο χρόνος μου. Ούτε άρχισα να παρακολουθώ τα πολιτικά τεκταινόμενα της Σύρου ή και της χώρας μας τον τελευταίο μήνα. Είμαι ένας άνθρωπος που νοιάζομαι για τον τόπο μου, έχω διάθεση για προσφορά στα κοινά και δεν φοβάμαι να αναλάβω ευθύνες. Ύστερα λοιπόν, από ώριμη σκέψη, αποδέχτηκα την πρόσκληση και συνάμα πρόκληση μιας και ο Γιώργος Χατζημάρκος είναι ένας άνθρωπος που θαυμάζω τόσο για το έργο του, όσο και για το πάθος του, τη σοβαρότητα και την ευθύνη με την οποία έχει διοικήσει την Περιφέρεια αυτά τα πέντε χρόνια από την θέση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου. Πιστεύω πως με έναν άνθρωπο με αυτά τα ηγετικά χαρακτηριστικά, με οργάνωση, σχέδιο και αποφασιστικότητα μπορούμε να κάνουμε πράξη τις υποσχέσεις μας και να επιτύχουμε τους στόχους μας.»

 

- Ορισμένοι επικρίνουν το έργο της Περιφέρειας τα τελευταία χρόνια. Ποια είναι η θέση σας;

«Ξέρετε, ο λαός τείνει να είναι πιο αυστηρός όταν κρίνει ένα έργο το οποίο έχει παραχθεί, παρά μια ιδέα και ένα όραμα όπου σίγουρα όλα φαντάζουν τέλεια. Η ιστορία έχει δείξει ότι όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέει. Οπότε εγώ θα μείνω στο έργο, το οποίο μόνο λίγο δεν είναι. Είναι μια ατελείωτη σειρά έργων, σε όλους τους τομείς, στον κοινωνικό τομέα, στον αθλητικό, στην παιδεία, την υγεία, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα, στις υποδομές κτλ. τα οποία χρηματοδοτήθηκαν και υλοποιήθηκαν αλλά και πολλά ακόμα που έχουν ενταχθεί και αναμένεται να υλοποιηθούν στο Νότιο Αιγαίο. Ο θεσμός της Περιφέρειας έχει ήδη παίξει και θα παίξει κρίσιμο ρόλο στα χρόνια που έρχονται μιας και η χώρα μας βρίσκεται ακόμα σε δεινή οικονομική θέση και οι χρηματοδοτήσεις μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων τα οποία χειρίζεται η Περιφέρεια δεν πρέπει να καθυστερούν, αλλά χρειάζονται έναν έμπειρο περιφερειάρχη, ο οποίος αναγνωρίζει τις δυνατότητες και τις εκμεταλλεύεται άμεσα.»

 

- Γιατί οι πολίτες της Σύρου να επιλέξουν το συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο»;

«Το ψηφοδέλτιό μας είναι ένα πάρα πολύ δυνατό ψηφοδέλτιο και παρ’ όλο που κάποιοι έσπευσαν να το υποτιμήσουν εκμεταλλευόμενοι την απειρία των νέων προσώπων, θέλω να τους θυμίσω ότι κανείς δεν γεννήθηκε καθήμενος σε μία θέση, ούτε με τις γνώσεις διοίκησης. Όλοι κάποτε ξεκίνησαν και για ορισμένους η ιστορία έδειξε ότι τελικά δεν έπρεπε να βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης.

Το ψηφοδέλτιό μας έχει μέσα εμπειρία, γνώση και διάθεση για δημιουργία. Είμαστε μία πολύ δεμένη ομάδα που έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, ότι δίνει βήμα σε γυναίκες και ειδικά σε νέες γυναίκες, κάτι που θεωρώ τιμητικό για τον συνδυασμό μας. Είμαστε όλοι πανέτοιμοι και έχουμε δώσει την υπόσχεσή μας να προσφέρουμε ο καθένας από το δικό του τομέα και ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Ο Γιώργος Χατζημάρκος είναι ο μόνος που μπορεί να μας δείξει τον δρόμο. Είναι ο μόνος που θα μας πάει μπροστά, είναι ο μόνος που έχει δείξει έργο και δεν έχει μείνει στα λόγια. Έχει δοκιμαστεί και η ιστορία λέει πως έχει επιτύχει! Μαζί του λοιπόν κι εμείς οι νέοι, να δουλέψουμε για το καλό όλων μας.»

 

- Γιατί κάποιος να επιλέξει εσάς;

«Είμαι εδώ και είμαι έτοιμη να αναλάβω έργο. Όσοι με γνωρίζουν, γνωρίζουν την αγάπη μου για το νησί, αλλά και την διάθεση για προσφορά την οποία πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια την έχω αποδείξει. Έχω εργαστεί σκληρά στη ζωή μου σε διάφορους τομείς και έχω αποδείξει πως ό,τι έχω αναλάβει το έχω φέρει εις πέρας με υπευθυνότητα και αγάπη. Θέλω να πιστεύω πως έχω δείξει τον εαυτό μου σε όλους, όντας ειλικρινής άνθρωπος και στα λόγια και στα συναισθήματα. Θα παραμείνω αυτό που είμαι και θα επιδιώξω αυτό να κριθεί στις επικείμενες εκλογές. Δεν θέλω ο κόσμος να με κρίνει για ένα μήνα εμφανίσεων, αλλά για μια ζωή που περάσαμε μαζί, στον ίδιο τόπο, στο ίδιο νησί, στο Αιγαίο μας.»

 

- Τι σημαίνει η επόμενη μέρα για σας;

«Η επόμενη μέρα περιλαμβάνει πολύ δουλειά και φυσικά την ανάληψη ευθυνών. Δεν είναι κάτι που το φοβάμαι, ούτε φοβάμαι το γεγονός ότι δεν έχω ασχοληθεί ξανά με την τοπική αυτοδιοίκηση. Για μένα είναι μία πρόκληση την οποία ανυπομονώ να αντιμετωπίσω. Θέλω να μπορέσω να διοχετεύσω όλη μου την ενέργεια σε έργο ουσιαστικό για μια πιο ποιοτική ζωή των κατοίκων και για την ανάπτυξη και ευημερία των νησιών μας. Κύριος στόχος μου είναι η ανάπτυξη της κοινωνικής μέριμνας και η ανάδειξη του πολιτισμού. Έχουμε υποχρέωση για την Ελλάδα μας, τα νησιά μας και την κουλτούρα μας, να αναδείξουμε τον πολιτισμό μας και αυτό σκοπεύω να το κάνω.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι μόνο με αγαστή συνεργασία ένας τόπος μπορεί να πάει μπροστά. Να μην ξεχνάμε ότι όλοι για τον ίδιο σκοπό αγωνιζόμαστε και όλοι θα είμαστε εδώ, στο ίδιο μέρος και θα προχωράμε στους ίδιους δρόμους την επόμενη μέρα. Ο αγώνας είναι δύσκολος, αλλά οι προσωπικότητές μας δεν χρειάζεται να αλλοιωθούν γι’ αυτόν τον σκοπό, άλλωστε όλοι κρινόμαστε στο τέλος, ας έχουμε την ευκαιρία να κοιτάμε το παρελθόν μας με καθαρή συνείδηση. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον εμείς οι νέοι άνθρωποι να κάνουμε έναν αγώνα που στόχος μας θα είναι το έργο μας και όχι οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Τέλος, θα ήθελα να καλέσω όλο τον κόσμο να συμμετάσχει σ’ αυτές τις εκλογές. Ιδιαίτερα τους νέους, οι οποίοι δεν πρέπει να μένουν αμέτοχοι στο μέλλον τους, πρέπει να προσέλθουν στις κάλπες. Το μέλλον ανήκει σε εμάς τους νέους. Είναι η ευκαιρία όλων μας να πάρουμε θέση.

Να πάμε το Νότιο Αιγαίο #μπροστά.»