Επικαιρότητα

Με Πολιτιστικούς Συλλόγους και τον Α.Ο Φοίνικα

Πολιτική 15/05/2019 11:33
Με Πολιτιστικούς Συλλόγους και τον Α.Ο Φοίνικα

"Την Κυριακή 12/5/2019, ο υποψήφιος δήμαρχος κος Νίκος Λειβαδάρας και στελέχη του συνδυασμού του, συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδας βόλεϊ «Φοίνικας Σύρου». Οι εκπρόσωποι της ομάδας αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και στις ελλείψεις σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις που προπονείται και αγωνίζεται η ομάδα, καθώς υποδέχεται ομάδες της Ά Εθνικής κατηγορίας, και Ευρωπαϊκές.

Επίσης, εκτενής συζήτηση έγινε για την οικονομική κατάσταση της ομάδας καθώς και την δυνατότητα και το ύψος της χρηματοδότησης της από τις επιχορηγήσεις του Δήμου μας, που προορίζονται για τα αθλητικά σωματεία. Ο κος Λειβαδάρας δεσμεύτηκε για την συγχρονισμένη και συντονισμένη με την ομάδα περίοδο εργασιών αναβάθμισης του γηπέδου έτσι ώστε να μην επηρεαστούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του «Φοίνικα» και συγχρόνως να υπάρξουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε να εγκριθεί η επίσημη άδεια λειτουργίας και καταλληλότητας της αίθουσας.

Σχετικά με την οικονομική ενίσχυση της ομάδας από το Δήμο, αναφέρθηκε ότι, εκτός από το ποσό του κωδικού των αθλητικών επιχορηγήσεων, θα αξιοποιηθεί ο τηλεοπτικός χρόνος που διαθέτει η ομάδα έτσι ώστε να ενισχυθεί επιπλέον οικονομικά αλλά και να προβληθεί τηλεοπτικά στα παιχνίδια της ομάδας το νησί μας και πιθανά κάποιοι επιχειρηματίες.

Ευχή όλων είναι η σταθερά καλή πορεία της ομάδας στην Ά Εθνική κατηγορία βόλεϋ, έτσι ώστε να προσφέρει υψηλά αθλητικά ιδανικά στη νεολαία του νησιού μας αλλά και να αποτελεί πάντα τουριστική και μέγιστη αθλητική προβολή για τον τόπο μας.

#ΗΕΠΟΜΕΝΗΜΕΡΑ"

Συνάντηση με τον Πολιτισμό

"Τη Δευτέρα 13/5/2019, ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Λειβαδάρας και στελέχη του συνδυασμού του, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων που έχουν έδρα την Ερμούπολη. Σε μία άκρως ουσιαστική συζήτηση, αναφέρθηκαν οι προβληματισμοί των συλλόγων, που αφορούσαν κυρίως τη στέγασή τους, τη συνεργασία τους με τη δημοτική αρχή, τον έγκαιρο προγραμματισμό των εκδηλώσεων καθώς και των επιχορηγήσεών τους.

Ο Νίκος Λειβαδάρας καταρχήν δεσμεύτηκε για τη μέγιστη και συνεχή συνεργασία του Δήμου με τους πολιτιστικούς συλλόγους. Ιδιαίτερη δε, θα είναι η συνεργασία με τους συλλόγους αυτούς, που εκπροσωπούν μεγάλες γειτονιές της Ερμούπολης και, κατά κάποιο τρόπο, φροντίζουν, εκτός από το πολιτιστικό κομμάτι, και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της περιοχής τους.

Στο θέμα της στέγασης, λύση μπορεί να δώσει η άμεση καταγραφή των ακινήτων του Δήμου, ώστε να ελεγχθεί η διαθεσιμότητά τους καθώς και η λειτουργία ενός πολυχώρου πολιτισμού. Σχετικά με τις επιχορηγήσεις, η κατά περίπτωση οικονομική ενίσχυση κάθε εκδήλωσης θα βοηθήσει τον έγκαιρο προγραμματισμό των συλλόγων, ενώ στο τέλος κάθε χρονιάς θα υπάρχει ξεχωριστή επιχορήγηση με κριτήριο τη γενικότερη προσφορά του κάθε συλλόγου στην κοινωνία μας.

Η εποικοδομητική αυτή συνάντηση τελείωσε με τη σύμφωνη γνώμη όλων ότι η πολιτιστική κληρονομιά που διαθέτει το νησί μας είναι μέγιστης σημασίας και πρέπει να την διαφυλάξουμε συνεχίζοντας, συγχρόνως, να παράγουμε πολιτισμό, με όλα τα οφέλη που συνεπάγεται αυτό, στην ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, αλλά και στην ποιοτική τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας.

#ΗΕΠΟΜΕΝΗΜΕΡΑ"