Επικαιρότητα

«Λαζαρέττο: Ένα κτήριο αφηγείται»

Εκπαίδευση 15/05/2019 10:22
«Λαζαρέττο: Ένα κτήριο αφηγείται»

«Λαζαρέττο: Ένα κτήριο αφηγείται», είναι το νέο ντοκιμαντέρ που δημιούργησε η κινηματογραφική ομάδα του Ενιαίου Ειδικό Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου Σύρου.

Το ντοκιμαντέρ, μεγάλου μήκους, θα προβληθεί στις 21 και 22 Μαΐου και ώρα 7:00 μ.μ. στον Κινηματογράφο Παλλάς.

Συνεντεύξεις έδωσαν: Αισωπάκης Παντελής, Βαλλιανάτου Μαριάννα, Βαρθαλίτης Δημήτρης, Γαλανόπουλος Παναγιώτης, Δημητρίου Ευαγγελία, Δράκου Ειρήνη, Δρίκος Θωμάς, Καμινάκης Θράσος, Μαραγκός Γιώργος, Πιτσικάλη Ευαγγελία, Προβελέγγιος Μιχαήλ, Ταβουλάρη-Καζολέα Παναγιώτα, Φιλίππου Αδαμαντία?

Είσοδος Ελεύθερη

Το Λαζαρέττο είναι ένα σημαντικό ιστορικό και αρχιτεκτονικό μνημείο της Σύρου και της νεώτερης Ελλάδας. Φέτος συμπληρώνονται 180 χρόνια από την ανοικοδόμησή του και αισθανόμαστε την ανάγκη να στρέψουμε το βλέμμα μας προς αυτό. Ένα κτήριο με βαριά πολιτισμική κληρονομιά που δυστυχώς έχει αφεθεί για δεκαετίες στο έλεος της φυσικής καταστροφής και των ανθρώπινων λεηλασιών. Κατά τη φετινή σχολική χρονιά και με αφορμή το Λαζαρέττο μαθητές και καθηγητές ταξιδέψαμε στο παρελθόν μέσα από βιβλία, έντυπα, φωτογραφίες αλλά και πληροφορίες που αντλήσαμε από ερευνητές και απλούς ανθρώπους. Μετά από αυτή την εμπειρία μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι το Λαζαρέττο της Σύρου είναι ένας θησαυρός, τον οποίο αξίζει όλοι να γνωρίσουμε και να θαυμάσουμε….