Επικαιρότητα

"Ο εναλλακτικός τουρισμός μπορεί να προσφέρει άμεσα αποτελέσματα"

Πολιτική 19/03/2019 09:54
"Ο εναλλακτικός τουρισμός μπορεί να προσφέρει άμεσα αποτελέσματα"

"Οι δράσεις της Ομάδας Πεζοπόρων Σύρου, η εικόνα των μονοπατιών του νησιού, αλλά και ο τρόπος, με τον οποίο ο περιπατητικός τουρισμός μετατρέπει τα μονοπάτια σε προϊόν ικανό προς εξαγωγή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε τη Δευτέρα 18/03/2019, η υποψήφια Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Μαρία Καζαντάκη, με τα μέλη της ομάδας.

Η ανταπόκριση του συνδυασμού «Πρώτα η Σύρος» ήταν άμεση στην ανοικτή επιστολή της Ομάδας Πεζοπόρων Σύρου προς όλους τους υποψηφίους δημάρχους. Παρόντες στην συνάντηση ήταν και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι κκ. Γεωργία Ρηγούτσου και Βάκης Περής.

Οι «Πεζοπόροι Σύρου» ενημέρωσαν τα μέλη του συνδυασμού μας ότι υπάρχουν και τρέχουν προγράμματα που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, που αφορούν στην διαμόρφωση περιπατητικών διαδρομών.

Από την πλευρά της, η κ. Καζαντζάκη επισήμανε τις δυνατότητες ανάπτυξης του περιπατητικού τουρισμού στο νησί μας, αλλά και την σπουδαιότητα των δράσεων της ομάδας των “Πεζοπόρων Σύρου.”

Στο τέλος της συνάντησης, η κ. Καζαντζάκη, αφού ευχαρίστησε τα μέλη των «Πεζοπόρων Σύρου» για την πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση, τόνισε: «Ο εναλλακτικός τουρισμός με ελάχιστο κόστος και λιγοστές υποδομές, μπορεί να προσφέρει άμεσα αποτελέσματα. Ο συνδυασμός μας στηρίζει τις δράσεις των εθελοντικών ομάδων, οι οποίες αθόρυβα και ανιδιοτελώς προσφέρουν τα μέγιστα στο νησί μας»".