Επικαιρότητα

Στο επίκεντρο το Νεώριο και οι επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς

Πολιτική 18/03/2019 11:32
Στο επίκεντρο το Νεώριο και οι επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού και του Οικονομικού Ακολούθου της Αμερικανικής Πρεσβείας κ. Chip Laitinen, παρουσία του Eιδικού επί Οικονομικών Θεμάτων της Πρεσβείας κ. Κώστα Κωνσταντόπουλου.

Η ατζέντα της συνάντησης περιελάμβανε θέματα σχετικά με την πραγματοποίηση επενδύσεων στη Σύρο σε στρατηγικούς τομείς, όπως ενδεικτικά το περιβάλλον, η ενέργεια, ο πολιτισμός και ο τουρισμός.

Ιδιαίτερη μνεία πραγματοποιήθηκε στις θετικές εξελίξεις αναφορικά με την επαναλειτουργία του Ναυπηγείου, υπό την ιδιοκτησία της ελληνοαμερικανικής ΟΝΕΧ, καθώς και στις συνέργειες που μπορούν να πραγματοποιηθούν μεταξύ του συνόλου των οικονομικών δραστηριοτήτων του νησιού.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε, επίσης, σε σημαντικά έργα υποδομών που υλοποιούνται αυτό το διάστημα στο νησί, όπως η αναβάθμιση του Αεροδρομίου, η εγκατάσταση των Συστημάτων Ασφαλείας και η έγκριση του Master Plan του λιμένα Ερμούπολης, η εγκατάσταση δικτύων και υποδομών ύδρευσης - αποχέτευσης και διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί, αλλά και η λειτουργία του Μηχανισμού Στρατηγικών Επενδύσεων, τον οποίο έχει δημιουργήσει ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, με χρηματοδότηση από το Ειδικό Πρόγραμμα Αναπτυξιακού Σκοπού και αποτελεί καινοτόμο εργαλείο σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Ο κ. Laitinen αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Σύρος για την πραγματοποίηση επενδύσεων, στη στήριξη της Αμερικανικής Κυβέρνησης προς την ΟΝΕΧ και το Ναυπηγείο της Σύρου, καθώς και σε πρωτοβουλίες τις οποίες ήδη στηρίζει η Αμερικανική Πρεσβεία στο νησί και πρόκειται να στηρίξει στο μέλλον.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικό κλίμα με επίσημη πρόσκληση, την οποία απηύθηνε ο κ. Laitinen προς τον κ. Δήμαρχο για την πραγματοποίηση συνάντησης στην Αμερικανική Πρεσβεία το αμέσως επόμενο διάστημα.