Επικαιρότητα

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του υπ. Περιφερειάρχη, Γιάννη Ντουναδάκη στη Σύρο

Πολιτική 18/03/2019 10:29
Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του υπ. Περιφερειάρχη, Γιάννη Ντουναδάκη στη Σύρο

"Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 14 Μαρτίου η τριήμερη περιοδεία στη Σύρο του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας του ο κ. Ντουνιαδάκης επισκέφθηκε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, το Λιμεναρχείο και το Εμπορικό Επιμελητήριο Κυκλάδων, ενώ το απόγευμα της ίδια μέρας πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο και την Περιφέρεια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε συνάντηση με το Διοικητή της σχολής, κ.Καραμήτσα Παναγιώτη, τον αναπληρωτή Διευθυντή της σχολής, το εκπαιδευτικό και πολιτικό προσωπικό, όπου ενημερώθηκε σχετικά με την ποιότητα των σπουδών που παρέχει η σχολή και την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων.

Στη συνέχεια ακολούθησε περιοδεία στο Λιμεναρχείο Σύρου και συνάντηση με τον Λιμενάρχη Σύρου και πρόεδρο της ένωσης προσωπικού Λιμενικού Σώματος Κυκλάδων κ. Βαμβακούση Ιωάννη με τον οποίο συζητήθηκαν τα έργα αναβάθμισης του λιμανιού που είναι σε εξέλιξη, και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το master plan για το λιμάνι, τα ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας του θαλάσσιου χώρου. Επίσης συζητήθηκε το πρόβλημα διαμονής των λιμενικών υπαλλήλων στο νησί της Μυκόνου, ζήτημα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων εκεί. Το κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε επίσης μια σύντομη συνάντηση και με τον Διοικητή της 6ης ΠΕΔΙΛ- ΕΛ.ΑΚΤ. κ. Γκύζη Ιάκωβο.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ρούσσο Ιωάννη, τη Γενική Γραμματέα του Δ.Σ. κα Αλοϊσία-Άννα Βακονδίου καθώς και με στελέχη του Επιμελητηρίου. Στη διάρκεια της συνάντησης τα στελέχη του Επιμελητηρίου παρουσίασαν τα επιχειρηματικά προγράμματα που διαχειρίζονται τα τελευταία χρόνια και την προσπάθεια που γίνεται να την ανάδειξη των μικρότερων επιχειρήσεων της Περιφέρειας. Από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης αναδείχθηκε η ανάγκη στήριξης των διεκδικήσεων των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρηματιών, μαζί με τους εργαζόμενους, που βιώνουν από τη μια την δυσβάσταχτη φορολογία από το κράτος και από την άλλη τον ανταγωνισμό με τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Νότιο Αιγαίο.

Το απόγευμα οι επικεφαλής σε Περιφέρεια και Δήμο, κ.κ. Ντουνιαδάκης και Καΐλης είχαν συνάντηση με τους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης με το δημοτικό και περιφερειακό ψηφοδέλτιο όπου έγινε μια γόνιμη κουβέντα γύρω από τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την τοπική διοίκηση.

Η περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη της Λαϊκής Συσπείρωσης ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου με περιοδεία στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όπου συνάντησε και συνομίλησε με τους εργαζόμενους της υπηρεσίας και με περιοδεία στα εμπορικά μαγαζιά του κέντρου της Ερμούπολης".