Επικαιρότητα

Διακήρυξη του συνδυασμού «Μαζί για τη Σύρο μας»

Πολιτική 17/03/2019 15:18
Διακήρυξη του συνδυασμού «Μαζί για τη Σύρο μας»

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Ευάγγελος Χαλκιάς, παρουσίασε την διακήρυξη του συνδυασμού «Μαζί για τη Σύρο μας» την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Ξενοδοχείο Διογένης.

Ο κ. Χαλκιάς τόνισε πως η δημιουργία αυτού του ανεξάρτητου σχήματος προήλθε από την αγάπη για τον τόπο και μόνο. Αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα, τα μεγάλα σχέδια, την ανάπτυξη και τα μεγάλα λόγια αφήνοντας αιχμές στην δημοτική αρχή και τις υποσχέσεις της. Τόνισε την αναγκαιότητα των συνεργασιών των φορέων μεταξύ τους, την εφαρμογή ενός νέου τρόπου διοίκησης και την βελτίωση των σχέσεων με την Περιφέρεια και τα Υπουργεία για νέες μεγάλες χρηματοδοτήσεις.

Για τα προβλήματα του νησιού δήλωσε γνώστης όλων των προβλημάτων λέγοντας πως «είμαι ένας από εσάς» και σε ότι έχει να κάνει με τις ιδεολογικές του απόψεις τόνισε πως «δεν κρύφτηκα ποτέ και δεν κρύβομαι, εφόσον εκλεγώ, θα είμαι Δήμαρχος όλων των πολιτών». 

Στα της λειτουργίας του δήμου είπε πως θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην οργάνωση των υπηρεσιών του δήμου, με καλύτερες υπηρεσίες για τους δημότες. Διαφάνεια στη λειτουργία και πλήρης διαφάνεια στη διαχείριση πόρων, την εκτέλεση έργων και προμηθειών και συνεχή ενημέρωση για καθετί αποφασίζεται.

Όσο αφορά την ιδιωτική πρωτοβουλία τόνισε πως κυρίαρχος στόχος της παράταξης είναι η δημιουργία ενός πιο ελκυστικού και φιλικού περιβάλλοντος στην επιχειρηματικότητα. Στήριξη και ενίσχυση των νέων ανθρώπων και νέων επιχειρηματιών που θα θελήσουν να επενδύσουν.

Για τον τουρισμό τόνισε πως ο πολιτισμός πρέπει να αποτελέσει τη βάση της τουριστικής ανάπτυξης.

Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως τα πρώτα ονόματα που θα απαρτίζουν το συνδυασμό του.