Επικαιρότητα

Συνάντηση για την πρόοδο των εργασιών στο αεροδρόμιο

Πολιτική 22/02/2019 18:51
Συνάντηση για την πρόοδο των εργασιών στο αεροδρόμιο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού με τον Συντονιστή Ένταξης Έργων Αεροδρομίων στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υποδομών κ. Γιώργο Αναγνωστόπουλο, προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες για τη δημοπράτηση του έργου ταπείνωσης του λόφου "Νεράιδα", η οποία αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων.

Παράλληλα με το έργο της ταπείνωσης του λόφου Νεράιδα, εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς και το έργο επιμήκυνσης του διαδρόμου του αεροδρομίου, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα παράδοσης της σχετικής σύμβασης.

Η αναβάθμιση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών και της ασφάλειας του αεροδρομίου μας, το οποίο αποτελεί τη δεύτερη βασική πύλη εισόδου, μετά το λιμάνι της Ερμούπολης, πρόκειται να συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης της Σύρου, μέσω της απευθείας σύνδεσης με όλα τα αεροδρόμια της χώρας, αλλά και με αεροδρόμια γειτονικών χωρών, μέσω της αξιοποίησης διασυνδεδεμένων πτήσεων (connection flights), καθώς και μέσω της μείωσης της τιμής του εισιτηρίου.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής για το νησί μας, το οποίο εξαρχής πιστέψαμε και επιδιώξαμε με αποφασιστικότητα και το οποίο επιτέλους οδηγείται στην ολοκλήρωση. Η Σύρος, τους επόμενους μήνες, αποκτά σε λειτουργία ένα σύγχρονο και ασφαλές αεροδρόμιο, το οποίο την τοποθετεί δυναμικά στον αεροπορικό χάρτη.