Επικαιρότητα

Κοντέινερ αλληλεγγύης

Θρησκεία 21/01/2019 11:51
Κοντέινερ αλληλεγγύης

Με το έλεος του Παναγάθου Θεού και την έμπρακτη αγάπη Ελλήνων και Κονγκολέζων ορθοδόξων αδελφών ένα ακόμη κοντέινερ μήκους 12 μέτρων έφτασε από την Ελλάδα στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, στο Pointe-Noire, την 17η Ιανουαρίου 2019.

Το κοντέινερ, το οποίο αποστάλη με πρωτοβουλία της Ι.Μητροπόλεως διά της ευεργετικής προσφοράς της ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ και του φιλογενούς διαχειριστού αυτής Εντιμ. κ. Αθανασίου Μαρτίνου, εμπεριέχει τα νέα ιερά σκεύη και απαραίτητα εκκλησιαστικά αντικείμενα για τον πλήρη εξοπλισμό του νέου Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, μεγάλου μεγέθους ιερές εικόνες για τον προς έτους εγκαινιασθέντα Ι.Ενοριακό Ναό Αγίας Φωτεινής Pointe-Noire και τον νέο Καθεδρικό Ναό, ιερά άμφια και ράσα για τους ιερείς, νέα γαλλόφωνα λειτουργικά βιβλία για τους Ναούς, είδη ρουχισμού, υπόδησης, κλινοσκεπάσματα και παιχνίδια για τα περιθαλπόμενα μικρά παιδιά στο ορθόδοξο Ορφανοτροφείο «Άγιος Ευστάθιος» και ικανή ποσότητα φαρμάκων για τους εμπεριστάτους Αφρικανούς συνανθρώπους μας, προσφορά του Εντιμ.κ.Χρήστου Κυλικά, Φαρμακοβιομηχάνου, ε.τ. Προξένου του Κονγκό-Μπραζαβίλ στην Ελλάδα.

Η ευγνωμοσύνη της τοπικής Εκκλησίας του Κονγκό-Μπραζαβίλ προς όσους συνέβαλαν και σε αυτήν την προσπάθεια είναι απεριόριστη.