Επικαιρότητα

Προβλημάτισε η επιστολή Μητρόπαπα για τη διεξαγωγή του Syros Triathlon

Πολιτική 18/09/2018 12:03
Προβλημάτισε η επιστολή Μητρόπαπα για τη διεξαγωγή του Syros Triathlon

Η αθλητική συνάντηση Syros Triathlon 2018 πέρασε στην ιστορία των αθλητικών δρώμενων της Σύρου και ήδη η διοργανώτρια εταιρία Diaplous S.S.D.A. και ο εκπρόσωπος αυτής Κωνσταντίνος Μητρόπαπας προετοιμάζει... το έδαφος για την επόμενη διεξαγωγή το καλοκαίρι του 2019.

Η προετοιμασία αυτής, αλλά και οι "επιθυμίες" της εταιρίας τέθηκαν στη συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου και συζητήθηκαν διεξοδικά από το σώμα, το οποίο φάνηκε έντονα προβληματισμένο αλλά και διχασμένο.

Συγκεκριμένα, το σώμα κλήθηκε να αποφασίσει όχι για το χρηματικό ποσό που θα πρέπει να καταβάλλει ο Δήμος σύμφωνα με τις "αξιώσεις" της διοργανώτριας εταιρίας - καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι επιτρεπτό να γίνει στην παρούσα φάση - αλλά στο αν επιθυμεί τη διεξαγωγή του Syros Triathlon και την επόμενη χρονιά στο νησί.

Όμως το περιεχόμενο και το ύφος των επιστολών του κ. Μητρόπαπα προς το Δήμαρχο, δημιούργησαν την έντονη δυσφορία αρκετών Δημοτικών Συμβούλων, οι οποίοι μάλιστα μίλησαν και για "ηρωική έξοδο" της διοργάνωσης από το νησί.

Το θέμα εισηγήθηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αθλητισμού, Γουλιέλμος Πρίντεζης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της συγκεκριμένης αθλητικής συνάντησης, καθώς όπως είπε η φετινή διοργάνωση προσέλκυσε το ενδιαφέρον 2.500 συμμετεχόντων, ενώ σημαντική ήταν και η συμβολή της στην οικονομία του νησιού, τονίζοντας στην έντονη κριτική που δέχθηκε από τις παρεμβάσεις Δημοτικών Συμβούλων, ότι η Δημοτική Αρχή έχει προσελκύσει όλα αυτά τα χρόνια τέτοιες διοργανώσεις που έχουν κατατάξει τη Σύρο στους top αθλητικούς προορισμούς, κάνοντας έκκληση να σταματήσει το αρνητικό κλίμα για ότι καλό συμβαίνει στο νησί.

Φταίνε όλοι...

Μετά από παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ανδρέα Γιαλόγλου, αλλά και άλλων Δημοτικών Συμβούλων, ο Γραμματέας του προεδρείου και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Κίνηση Πολιτών Σύρου", Παύλος Χρυσαφίδης, έθεσε προς γνώση του σώματος το περιεχόμενο των δύο επιστολών του Κωνσταντίνου Μητρόπαπα προς το Δήμαρχο, περιεχόμενο το οποίο δημιούργησε δυσφορία.

Συγκεκριμένα, ο διοργανωτής εκτός από την επιθυμία που εκφράζει για τη διοργάνωση του 2019 με το ποσό που πρέπει να καταβάλλει ο Δήμος ως συνδιοργανωτής να ανεβοκατεβαίνει από τις 5.000 στις 22.000 ευρώ και να μειώνεται στις 15.000 ευρώ, να θέτει και τις δικές του προδιαγραφές, αλλά πολύ περισσότερο να επιρρίπτει ευθύνες στην τοπική κοινωνία και τον επιχειρηματικό κόσμο για τα κακώς κείμενα της φετινής συνάντησης.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, η τοπική κοινωνία δεν αγκάλιασε τη διοργάνωση με τη συμμετοχή του κόσμου να είναι ελάχιστη, ο επιχειρηματικός κόσμος γύρισε την "πλάτη" στο κομμάτι των χορηγιών, ο εθελοντισμός ήταν ανύπαρκτος, ενώ υπήρξαν και αρνητικές "κραυγές" από μερίδα των επιχειρηματιών, φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και τις δηλώσεις που είχε κάνει με αφορμή το κλείσιμο της πόλη και τα αυστηρά κυκλοφοριακά μέτρα. Φυσικά από τις βολές του κ. Μητρόπαπα δεν ξέφυγαν και τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία κατά τη δική του άποψη, έχουν μερίδιο ευθύνης για τη μη προβολή του γεγονότος, χωρίς να αναλογίζεται ότι δεν υπήρξε καμία προσέγγιση και καμία επαφή της διοργανώτριας εταιρία με τους δημοσιογράφους.

Οι αξιώσεις...

Στην ίδια επιστολή ο εκπρόσωπος της Diaplous S.S.D.A. καταγράφει και τις αξιώσεις που έχει και που σύμφωνα με αυτές θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η επόμενη αθλητική συνάντηση.

Εκτός που από το ποσό που πρέπει να καταβάλλει ο Δήμος, ο κ. Μητρόπαπας θέτει και άλλα θέματα όπως μεταξύ άλλων, ο Δήμος να αναλάβει ουσιαστικά το ρόλο του γραφείου Τύπου της διοργάνωσης, τη "συσπείρωση" και δημιουργία εθελοντικής ομάδας (80 άτομα) τα οποία θα συμβάλουν στη διεξαγωγή των αγώνων, καθώς και την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που υπάρχει.

Η επιστολή Μητρόπαπα

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε,

το 3"' TRIMORE Syros Triathlon 2018 έχει ήδη ολοκληρωθεί και η επιτυχία του eνent έχει ήδη καταγραφεί και αποτυπωθεί στις καρδιές των αθλητών που έλαβαν μέρος, τους περισσότερους από τις 3.000 ανθρώπων όλων των ηλικιών που προσήλθαν στο νησί για να ζήσουν την εμπειρία, τους χορηγούς- υποστηρικτές·παρόχους αιγίδας που στάθηκαν κοντά σε μια μεγάλη αθλητική, ψυχαγωγική, πολιτιστική και πάνω από όλα τουριστική πολυήμερη εκδήλωση και τέλος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που παρουσίασαν το eνent θριαμβευτικά.

Όπως σας έχω μεταφέρει και στην επιστολή μου στις 10 Ιουλίου 2018, οι ακόλουθοι όμως παράγοντες, αποτέλεσαν έναν ικανά ανασταλτικό παράγοντα ώστε να καταγράψουμε κι εμείς ως θρίαμβο το γεγονός του eνent και να ανυπομονούμε για το επόμενο:

- Υπήρξε απουσία του νησιού από τις δραστηριότητες του eνent, κάτι που αναφέρουν χαρακτηριστικά όλοι οι αθλητές στους οποίους έχουμε πρόσβαση. Είναι αρκετό να σκεφτεί κανείς ότι το Σάββατο 23 Ιουνίου στις 12:04 τερμάτισε για πρώτη φορά την απόσταση Half lron αθλητής στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης χωρίς συμμετοχή κόσμου (μικρών και μεγάλων), ενώ στο σχεδιασμό μας βασικό πλεονέκτημα του αγώνα είναι η διεξαγωγή του εντός πόλεως στην οποία οι πολίτες αποτελούν δυναμική κερκίδα. Χαρακτηριστικά να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες χρονιές οι μαγαζάτορες οι ίδιοι ήταν έξω από τα καταστήματά τους και χειροκροτούσαν προτρέποντας και τους πελάτες τους να κάνουν το ίδιο, μάλιστα κάποιοι προσέφεραν νερά μόνοι τους στους αθλητές. Φέτος κάτι τέτοιο απουσίαζε.

- Τα παιδιά απουσίασαν από τις τόσες παιδικές δραστηριότητες που σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε για κείνα και μόνο τα παιδιά των επισκεπτών του νησιού, έζησαν αυτή την εμπειρία. Οι δραστηριότητες αυτές σχεδιάστηκαν με αγάπη για τα παιδιά της Σύρου -με υψηλό κόστος-, για την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος και την ενθάρρυνση να ασχοληθούν με όμορφα πράγματα, στάθηκαν όμως αδύναμες να εμπνεύσουν τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους. Στο παιδικό City Running, μια δραστηριότητα που θα μπορούσαν να έχουν λάβει μέρος όλα τα παιδιά της Σύρου, δεν είχαμε παρά μόνο 15 παιδάκια, εκ των οποίων πάνω από τα μισά ήταν παιδιά οικογενειών που ήρθαν στο νησί και όχι Συριανών.

- Η πρωτοβουλία μας για δωρεάν εργομετρήσεις σε παιδιά Δημοτικού η οποία θα έδινε γνωμάτευση για το ποιο άθλημα ταιριάζει στο κάθε παιδί βάσει της μυικής του ανάπτυξης και φυσιολογίας, έπεσε στο κενό καθώς κανένα ΜΜΕ -παρόλο του στείλαμε δελτίο τύπου μόνο γι' αυτό- δεν καλωσόρισε αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία, η οποία τονίζω ήταν εντελώς δωρεάν μόνο για τα παιδιά της Σύρου, ενώ για τη διοργάνωση ήταν μια ιδιαίτερα σημαντική δαπάνη με στόχο την αρωγή στον τόπο που μας φιλοξενεί.

- Οι επαγγελματίες της Ερμούπολης εναντιώθηκαν ανοικτά στη διοργάνωση, ζητώντας μάλιστα ευθαρσώς να είναι η τελευταία χρονιά του Τριάθλου αυτή (υπάρχουν δημοσιευμένες), ενώ τα ξενοδοχεία-καταλύματα, εστιατόρια και τα καφέ που κάθε χρόνο στήριζαν οικονομικά και εμπράκτως τη διοργάνωση, φέτος αποστασιοποιήθηκαν αυτής κατά 90% και δήλωσαν ότι ούτως ή άλλως θα έρθει κόσμος στο μαγαζί τους, γιατί να πληρώσουν. Πολλοί από εκείνους, στην επικοινωνία που είχαμε μαζί τους στην προσπάθεια αναζήτησης πόρων (όπως κάθε έτος) μας δήλωσαν ότι υπάρχουν πλέον πάρα πολλές διοργανώσεις και το Τρίαθλο το είδαμε, άρα δεν χρειάζεται να συνεισφέρουμε φέτος. Μάλιστα, και κατόπιν των δηλώσεων του προέδρου των επαγγελματιών, είχαμε και έχουμε αρκετές ερωτήσεις από ντόπιους για το αν θα ξαναγίνει το Τρίαθλο, καθώς ακούγεται ότι δεν θα ξαναγίνει.

- Οι εθελοντές της διοργάνωσης ήταν απόντες. Κάθε προηγούμενο έτος ήταν πλέον των 80-90, ενώ Φέτος μετά βίας έφτασαν τους 25 και χρειάστηκε να επιστρατεύσουμε 35 άτομα από την Αθήνα (με ότι σημαίνει αυτό σε κόστος παράστασης) για να μην κινδυνέψει ούτε στιγμή ένας αθλητής και αμαυρωθεί η διοργάνωση και το νησί.

- Η Περιφέρεια απομακρύνθηκε από τη διοργάνωση και στέρησε την βοήθεια που είχε υποσχεθεί.. την τελευταία στιγμή. Ο Τοπικός Αντιπεριφερειάρχης -μάλιστα Συριανός- αποφάσισε να στερήσει από τη διοργάνωση τα € 7.500,- που είχε εγγράφως αναθέσει στη διοργάνωση ο Περιφερειάρχης και είχαν ξεκινήσει διεργασίες συνεννόησης με προμηθευτές της διοργάνωσης, ενώ είχαν ενταχθεί ως ασφαλή στον προϋπολογισμό.

Όλα τα ανωτέρω είχαν και ως συνέπεια η διοργάνωση για τρίτη χρονιά να καταγράψει ζημιά και σε συνυπολογισμό με τα προηγούμενα έτη σήμερα να λείπουν από τα ταμεία της περισσότερα των € 12.000- αντί να έχει δημιουργήσει θετική θέση έστω με ένα μικρό κέρδος.

Η TRIMORE έχει δαπανήσει έναν ολόκληρο χρόνο και δεκάδες χιλιάδες ευρώ με υψηλότατο ρίσκο (να σκεφτεί κανείς ότι με τη φήμη που διαδόθηκε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί το eνent φέτος, κανένας από τους χορηγούς δεν έδωσε χρήματα πριν τη διεξαγωγή του), για την εκπλήρωση μιας υπόσχεσης προς το Δήμο, τους Δημότες, τους αθλητές, τους συνοδούς τους, τους χορηγούς-υποστηρικτές-παρόχους αιγίδας, προς τον ίδιο της τον εαυτό, για μια άρτια, ασφαλή, οργανωμένη διοργάνωση, μια τέλεια εμπειρία για όσους έρθουν στη Σύρο. Η υπόσχεση εκπληρώθηκε στο βαθμό που η δική μας συμβολή επιτρέπει, και μένει τώρα να βάλουμε μπροστά μας όλες οι πλευρές, τις παραμέτρους που θα συντελούσαν όλα τα ανωτέρω (οι 6 αριθμημένες παραγράφοι) να ήταν ή γίνουν στο μέλλον θετικά.

Δεδομένου ότι η ημερομηνία της επόμενης διοργάνωσης θα έπρεπε ήδη να έχει ανακοινωθεί και δεσμευτεί και ο χρόνος είναι εξαιρετικά πιεστικός για την ανακοίνωση αυτή (υπάρχουν πολλοί που διεκδικούν την ημερομηνία 20-23 Ιουνίου 2019 που επιθυμούμε) και οι χορηγοί θα έπρεπε ήδη να είχαν την πρότασή μας, με την επιστολή μου αυτή καταγράφω εκείνα που συμφωνήσαμε στη συνάντηση της 7 Αυγούστου στο γραφείο σας παρουσία των Αντιδημάρχων, ως συμβολή του Δήμου · συνδιοργανωτή του event για την προετοιμασία και υλοποίηση του 4'" TRIMORE Syros Triath\on 2019, ώστε να διασφαλιστεί το βέλτιστο αποτέλεσμα:

- Πρόκειται να συντονιστούν ενέργειες ανατροπής του κλίματος που επικρατεί στους εθελοντές του νησιού και από τις δύο πλευρές. Δεδομένου ότι η εθελοντική συμμετοχή σε δραστηριότητες του Δι]μου, είναι γενικά περιορισμένη (όχι μόνο για το Sγros Triathlon), πρόκειται από τη μία ο Δήμος να πραγματοποιήσει συνάντηση/σεις με τους επικεφαλής οργανωμένων ομάδων όπως Πρόσκοποι, Αθλητικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι κλπ, ώστε να διεκδικήσει την εθελοντική συμμετοχή σε διοργανώσεις του ως ανταπόδοση (κατά κάποιο τρόπο) της αναγνώρισης και της οικονομικής και υλικοτεχνικής-υποδομών ενίσχυσης που τους προσφέρει. Η TRIMORE πρόκειται να οργανώσει εκδηλώσεις bonding και εκπαίδευσης στις αρχές του εθελοντισμού. Κύριος στόχος όσον αΦορά στο Sγros Triathlon είναι η συγκέντρωση 80 ατόμων για το Σάββατο 22. Ιουνίου 2019 από τις 06:00- 14:00 και δευτερευόντως η εξασφάλισης 30 ατόμων για τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες.

- Πέραν των ενεργειών που συντονίζει και εκτελεί η TRIMORE για την επικοινωνία του eνent στις Κυκλάδες, την Ελλάδα αλλά και γενικότερα, ο Δήμος πρόκειται να προωθεί προς τα τοπικά ΜΜΕ δελτία τύπου (προσχέδια θα ετοιμάζει η TRIMORE) και συνεντεύξεις (συντονισμένες από την TRIMORE) ώστε να αναδεικνύεται ο ρόλος του καθώς και η βαρύτητα που δίνει στη διοργάνωση. Στόχος είναι η μεγαλύτερη προσέλκυση ενδιαφέροντος γενικότερα.

- Ο Δήμος θα προστατέψει τη διοργάνωση από ενέργειες που λειτουργούν ανταγωνιστικά ή και ανήθικα εναντίων της διοργάνωσής του. Θα καταστήσει σαφές με κάθε τρόπο ότι η μία διοργάνωση δεν επιτρέπεται να δημιουργεί σι<ιές στην άλλη, όπως επίσης ότι η διοργάνωση του Τριάθλου είναι διοργάνωση του Δήμου και δεν θα επιτρέψει τέτοια περιστατικά στο μέλλον. Η TRIMORE θα συνεχίσει να μην προσβάλει άλλες διοργανώσεις του νησιού και ασφαλώς θα συνεχίσει να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αθλητισμού και τουρισμού γενικότερα.

- Η ανάθεση της διοργάνωσης του eνent του 2019, θα γίνει με σύμβαση συνεργασίας διετούς διάρκειας (2018- 2019), η οποία θα έπεται απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που θα περιλαμβάνει και το οικονομικό σκέλος.

Εκτιμώντας ότι οι παραπάνω ενέργειες θα προσφέρουν ουσιαστικά στην διοργάνωση, στο μεγαλύτερο μέρος όμως μακροπρόθεσμα (στις επόμενες διοργανώσεις) και θέλοντας πραγματικά να εξευρεθεί μια λύση που θα κάνει και τις δύο πλευρές χαρούμενες, παρακαλούμε όπως εξασφαλιστεί το ποσό των € 15.000,- ως συνεισφορά του Δήμoυ στη διοργάνωση, δεδομένου ότι αποτελεί τον μοvαδικό σήμερα οικονομικό πόρο πέραν των χορηγών. Με τις παρούσες συνθήκες είναι αδύνατον να προϋπολογίσουμε οποιαδήποτε συμμετοχή της Περιφέρειας στη διοργάνωση καθώς επίσης και μεγαλύτερη οικονομική συμμετοχή των επαγγελματιών του νησιού από αυτή που εξασφαλίσαμε στο 2018, αν και θα ενεργήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Με δεδομένο ότι δεν θέλουμε να περικόψουμε κανένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της διοργάνωσης που ουσιαστικά προβάλουν το νησί, αναπτύσσουν τον τουρισμό και χαρακτήρισαν το eνent ως σημείο αναφοράς (bench mark) ακόμη και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο βωμό της επίτευξης κερδοφορίας, παρακαλούμε όπως εξευρεθεί τρόπος να εξασφαλιστεί το παραπάνω ποσό, το οποίο είναι μικρότερο του 10% του ύψους του eνent και πολύ μικρότερο αντίστοιχων ποσών που οι Δήμοι προσφέρουν για υποδεέστερες εκδηλώσεις και μάλιστα μη καθιερωμένες (Βουλιαγμένη, Πόρος, Σπέτσες, Λέσβος κλπ).

Με το χέρι στην καρδιά, θέλω να σας μεταφέρω την παράκληση.. είναι απόλυτα θεμιτό ο συνεργάτης του Δήμου στην εκτέλεση ενός έργου με αποδεδειγμένη προσφορά, να επιδιώκει κέρδος στο τέταρτο έτος ενός έργου, έχοντας παραγράψει την ζημιά που υπέστη τα 3 πρώτα.

Θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι μοναδικός γνώμονας στη σκέψη μας είναι η επαναφορά του Syros Triathlon σε τροχιά ενθουσιασμού, όχι μόνο για τις δύο δικές μας πλευρές αλλά και εκείνες (όποιες αν είναι αυτές: Πολίτες, επαγγελματίες κλπ) του νησιού.

Έχοντας στο μυαλό μας ότι το TRIMORE SyrosTriathlon είναι καθιερωμένο ως το Δείγμα γραφής (Bench Mark) εκδήλωσης αθλητικού Τουρισμού στην Ελλάδα και πλέον είναι μια διακριθείς και βραβευμένη στον τομέα αυτό εκδήλωση από το Sports Marketing Awards, ευελπιστούμε ότι αποτελεί ένα eνent που το νησί -πέραν των ελάχιστων εξαιρέσεων που πάντα υπάρχουν- αγαπά, αναγνωρίζει την προσφορά του και επιθυμεί να αγκαλιάζει. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε να φορτώνουμε στο νησί επιπτώσεις χωρίς να είναι ευδιάκριτο το πολλαπλάσιο όφελος.

Παρακαλώ όπως εξεταστεί το συντομότερο δυνατό η πρότασή μας και λάβουμε άμεσα τις απαραίτητες διασφαλίσεις, ώστε εντός της πρώτης εβδομάδος το Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, να προβούμε στις ανακοινώσεις που πρέπει".

"Χρεώνει την αποτυχία στην κοινωνία της Σύρου"

Ιδιαίτερα προβληματισμένος, κυρίως από το ύφος της επιστολής, δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ανδρέας Γιαλόγου, ο οποίος στηλίτευσε το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει ένας απολογισμός από τον κ. Μητρόπαπα, όπως έκανε τις προηγούμενες χρονιές, τονίζοντας ότι αυτές οι επιστολές και οι διαπιστώσεις που κάνει, δυστυχώς θέτουν το trimore εκτός.

"Δυστυχώς αυτές οι επιστολές και οι διαπιστώσεις που περιέχουν θέτουν το trimore εκτός. Χρεώνει την αποτυχία στην κοινωνία της Σύρου. Δε μηδενίζω τη διοργάνωση, όμως θεωρώ ότι έχουμε θέμα. Η επιστολή με θλίβει. Θα είμαστε το γραφείο τύπου, θα μαζέψουμε εθελοντές κλπ. Μόνος του ο κ. Μητρόπαπας θέτει τον εαυτό του εκτός. Θέτω τους προβληματισμούς μου και είμαι ο τελευταίος που θα πει όχι στη διοργάνωση. Όμως δεν μπορούμε να αναλαμβάνουμε τέτοιες δεσμεύσεις", σημείωσε μεταξύ άλλων.

Υπέρ της διοργάνωσης τέθηκε ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννης Κεράνης, ο οποίος δήλωσε τα μεγάλα οφέλη που αυτή συνεισφέρει στο νησί, καθώς επίσης και ότι οι διαπιστώσεις του κ. Μητρόπαπα έχουν βάση και ουσία.

"Από την επιστολή φαίνεται ότι η διοργάνωση δεν ήταν επιτυχημένη"

Για τα θετικά στοιχεία της διοργάνωσης μίλησε και ο επικεφαλής της παράταξης "Κίνηση Πολιτών Σύρου", Παύλος Χρυσαφίδης, ο οποίος όμως διαπίστωσε ότι μέσα από την επιστολή του κ. Μητρόπαπα διαφαίνεται ότι η φετινή αθλητική συνάντηση δεν ήταν επιτυχημένη.

Ο κ. Χρυσαφίδης κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να θέση την άποψή της επί των διαπιστώσεων του εκπροσώπου της Diaplous S.S.D.A.. "Τι πάμε να κάνουμε; Πως μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα δυσαρέσκειας που υπάρχει στην τοπική κοινωνία", διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

"Εγώ θα περίμενα να μας καταθέσει τις δικές του ενέργειες"

Τον έντονο προβληματισμό της έθεσε και η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος, Μαρία Καζαντζάκη η οποία έκανε και αναφορά στα οικονομικά στοιχεία και στις οικονομικές αξιώσεις της διοργανώτριας εταιρίας.

"Την αποτυχία της διοργάνωσης ομολογεί η ίδια η εταιρία. Εμένα με προβληματίζει άλλο. Την πρώτη χρονιά ζήτησε 2.000 ευρώ, μετά 5.000 και του τα δώσαμε. Τώρα έρχεται και ομολογεί αποτυχία και ζητά 20.000 ή έστω 15.000 ευρώ. Εγώ θα περίμενα να μας πει τι παραπάνω θα κάνει", σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Καζαντζάκη.

"Είναι μία καθόλα επιτυχημένη διοργάνωση"

Για μία καθόλα επιτυχημένη διοργάνωση έκανε λόγο ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος τόνισε ότι η συγκεκριμένη είναι μία από τις κορυφαίες της Ελλάδας, ακόμη και της Ευρώπης με αυξημένα μέτρα και προδιαγραφές.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη που έχει αποκομίσει το νησί από το Syros Triathlon, οφέλη που έχουν να κάνουν με την τουριστική και αθλητική προβολή του νησιού, όσο και οικονομικά καθώς η επισκεψιμότητα της Σύρου ανεβαίνει στο κατακόρυφο - όπως είπε - την περίοδο της διοργάνωσης.

Όμως ο κ. Μαραγκός στηλίτευσε το γεγονός της απουσίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, απουσία την οποία χαρακτήρισε προκλητική.

Ο Δήμαρχος άσκησε κριτική και προς τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Σύρου, για τις δηλώσεις που είχε κάνει κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της αθλητικής συνάντησης, χαρακτηρίζοντάς τον αχαρακτήριστο.

Πέρασε κατά πλειοψηφία

Η τελική απόφαση η οποία πέρασε κατά πλειοψηφία έχει ως εξής;

Tην έγκριση συν διοργάνωσης, με την εταιρεία Diaplous s.s.d.a., του 4th TRIMORE Syros Triathloπ 2019, από 20 έως 23 Ιουνίου 2019 στη Σύρο.

Επίσης, εκτός από το χρηματικό ποσό, που ο Δήμος θα συνεισφέρει στο eνent, το ύψος του οποίου θα αποφασιστεί αφού εγκριθεί ο προϋπολογισμός οικονομικού έτους 2019, να αναλάβει τα παρακάτω:

- Ενημέρωση πανεπιστημίου, σχολείων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων για το eνent, ώστε να λάβουν μέρος στα σπορ ή να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες αυτού.

- Σύναψη σύμβασης συνεργασίας με την εταιρεία Diaplous s.s.d.a., που να περιλαμβάνει το ύψος της οικονομικής  ενίσχυσης, την  έγκριση του   eνent,  με  την  ημερομηνία διεξαγωγής του  καθώς και δευτερεύουσες υποχρεώσεις του όπως αλλαγή δρομολογίων ακτοπλοϊκών γραμμών, κλείσιμο δρόμων κλπ.