Επικαιρότητα

Μουσική παιδική συνάντηση στη Σύρο

Πολιτισμός 14/07/2018 10:05
Μουσική παιδική συνάντηση στη Σύρο

Στο φιλόξενο και καταπράσινο χώρο του Ποιμαντικού Κέντρου «Άγιος Παύλος» στην Ποσειδωνία, τα παιδιά της Παιδικής Νεανικής-Χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων, υποδέχτηκαν τα παιδιά της διεθνούς αναγνωρισμένης χορωδίας του κ.Francis Bardot.

Με την παρουσία γονέων και φίλων των παιδιών αλλά και θεατών που προσήλθαν για το σκοπό αυτό, παρουσίασαν ένα μικρό απογευματινό κοντσέρτο κάτω από τα δέντρα.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε αρχικά την παρουσίαση 3 τραγουδιών του Μ. Χατζιδάκι και 3 γαλλικών από τη χορωδία της ΟτΚ. Τη σκυτάλη ανέλαβε η χορωδία του κ. FrancisBardot, όπου παρουσίασε ένα μικρό πρόγραμμα από τις επικείμενες εμφανίσεις τους, με έργα BACH, γερμανικά και γαλλικά τραγούδια.

Στο τέλος της συναυλίας, οι 2 χορωδίες, ως μία μικρή έκπληξη που επεφύλαξαν στο κοινό για finale, τραγούδησαν μαζί τη «Φραγκοσυριανή» του Μ. Βαμβακάρη στηνελληνική γλώσσα, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους, όχι μόνο για την άρτια εκτέλεση, αλλά και την ελληνική απόδοση.

Ακολούθησε ένα κέρασμα προς τα παιδιά, με διάφορα εδέσματα προσφορά των γονέων των παιδιών, αλλά και χαλβαδόπιτες, προσφορά του καταστήματος «ΚΟΡΡΕΣ».

Η όμορφη αυτή σύμπραξη των δύο χορωδιών, έκλεισε με την πρόσκληση που απηύθυνε ο κος Bardot προς τα παιδιά της Χορωδίας της ΟτΚ να επισκεφτούν το Παρίσι μέσα στο 2019, ανανεώνοντας έτσι ουσιαστικά το μεταξύ τους ραντεβού για την επόμενη χρονιά και σκορπώντας χαρά όπως ήταν φυσικό άλλωστε, στα παιδιά της χορωδίας.