Επικαιρότητα

"Αυθαίρετη" η πλατεία Παπάγου

Κοινωνία 24/05/2018 13:09
"Αυθαίρετη" η πλατεία Παπάγου

Το θέμα της ανάπλασης της πλατείας Παπάγου, θέμα το οποίο είχε δημιουργήσει τις έντονες αντιδράσεις από τους περιοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής επί Δημαρχίας Γιάννη Δεκαβάλλα, επανέρχεται και πάλι στο προσκήνιο, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με αφορμή την τοποθέτηση του αγάλματος του Μάρκου Βαμβακάρη, αποδοχή της δωρεάς της οικογένειας του μεγάλου ρεμπέτη, βγήκε στην επιφάνεια ότι το έργο της ανάπλασης της συγκεκριμένης πλατείας προϋπολογισμού πολλών χιλιάδων ευρώ, δεν έχει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, όπως προβλέπει ο νόμος και δη τις αδειοδοτήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα, χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία του νομικού συμβούλου του Δήμου, αλλά και επιχειρηματία της περιοχής της πλ. Παπάγου, συζητήθηκε εκτενέστερα τόσο το θέμα της τοποθέτησης του αγάλματος του Μ. Μαμβακάρη, αλλά πολύ περισσότερο η απόφαση του ΣτΕ, η οποία διαπιστώνει τις αυθαιρεσίες που έγιναν εκεί και για τις οποίες θα πρέπει να συμμορφωθεί η νυν Δημοτική Αρχή.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό, η Τεχνική Υπηρεσία θα εκπονήσει νέα μελέτη για την πλατεία, η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Αύγουστο και η οποία θα τεθεί προς διαβούλευση.

“Η μελέτη προτού υλοποιηθεί το νέο έργο θα πρέπει να κριθεί προς έγκριση και από το δημοτικό συμβούλιο και στη συνέχεια να πάρει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού ή από όπου αλλού κρίνεται”.