Επικαιρότητα

"Κάνουν ότι διοικούν, κάνουμε ότι έχουμε Δημοτική Αρχή"

Πολιτική 24/05/2018 11:52
"Κάνουν ότι διοικούν, κάνουμε ότι έχουμε Δημοτική Αρχή"

"Ο Απολογισμός των πεπραγμένων του 2017, τον οποίο παρουσίασε ο επικεφαλής της συμπολίτευσης κ. Μαραγκός στο Δημαρχιακό Μέγαρο έδειξε ότι το χαμηλό επίπεδο το οποίο υπάρχει στην αυτοδιοίκηση στην Σύρο δεν έχει αρχή ούτε τέλος αλλά παραμένει και απύθμενο.

Ο κύριος Μαραγκός έφερε ένα νέο είδος ψευδόπροοδευτισμού με κύρια χαρακτηριστικά την συνεχή προσπάθεια για παραπληροφόρηση και στρέβλωση – παραχάραξη όλων των τοπικών θεμάτων. Ως εμπνευστής της μίζερης και προκλητικής προσβολής των πολιτικών του αντιπάλων με φράσεις και των δημοτών με αντίστοιχες ενέργειες έδωσε παράσταση σε ένα μονόπρακτο όπου ανέδειξε ότι η αλαζονεία, η ανικανότητα, η αδιαφορία,η μειωμένη αντίληψη για την καθημερινότητα, η άγνοια του τρόπου επίλυσης των τοπικών ζητημάτων που τον χαρακτηρίζουν, είναι μόνο ένα μέρος από την πολυτάλαντη λειτουργία του.

Ο απολογισμός πεπραγμένων είναι μια κορυφαία διαδικασία όπου η δημοτική αρχή «απολογείται» στο δημοτικό συμβούλιο, παρουσία πολιτών και φορέων του τόπου. Μια διαδικασία κορυφαίας δημοκρατίας.

Αυτή η τόσο σημαντική διαδικασία στο δήμο μας έχει χάσει το νόημα της και τη σημασία της αφού έχει μεταβληθεί σε ανούσια και αδιάφορη ,χωρίς συμμετοχή όχι μόνο των πολιτών και των φορέων αλλά και των ίδιων των δημοτικών συμβούλων και τοπικών προέδρων.

Παρακολουθήσαμε έναν απολογισμό γεμάτο βαρύγδουπα λόγια, αρκετά «καλογραμμένο» που έκανε προσπάθεια προβάλλοντας μεμονωμένες ενέργειες και δράσεις να ωραιοποιήσει μια κατάσταση που καμία σχέση δεν έχει με τη πραγματικότητα που ζούμε καθώς και με τις ανάγκες του Συριανού πολίτη.

‘Εχουμε πλέον συνηθίσει να ζούμε στην εποχή των ανακοινώσεων του κ. Μαραγκού. Οι μισές από αυτές μας ανακοινώνουν τις εκδηλώσεις που θα γίνουν και οι άλλες μισές γράφουν τι ωραίες ήταν οι εκδηλώσεις που έγιναν!»

Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά στον απολογισμό του κ. Μαραγκού. Εξάλλου είναι δύσκολο να γίνει κριτική στο τίποτε.

Η παράταξη του κ. Μαραγκού ακολουθεί ακριβώς τα βήματα και την πρακτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής και αναδεικνύεται ως κακέκτυπο της διοίκησης Δεκαβάλλα. Κυρίως αυτοσχεδιάζει, χωρίς πρόγραμμα και στόχους, χωρίς προτεραιότητες και αποτελέσματα.

Είμαστε μπροστά σε μια «άχρωμη» Δημοτική Αρχή, η οποία δεν έχει επιτελέσει κάποιο έργο το οποίο θα φαίνεται στην καθημερινότητα των δημοτών. Το γενικό κείμενο του απολογισμού, το οποίο δόθηκε σήμερα, μπορεί να χαρακτηριστεί σαν ένα προεκλογικό αφήγημα-όραμα ανθρώπων που ζουν σε πιθανόν σε άλλο τόπο ή κινούνται στην σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας..

Ελπίζω στον απολογισμό του 2018 να παρουσιαστεί επιτέλους κάτι ρεαλιστικό,ουσιαστικό και καινούργιο".