Επικαιρότητα

Δεν "πέρασε" το ψήφισμα συμπαράστασης για τον Μπουτάρη

Πολιτική 24/05/2018 12:15
Δεν "πέρασε" το ψήφισμα συμπαράστασης για τον Μπουτάρη

Δεν πέρασε από το σώμα το ψήφισμα συμπαράστασης προς το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που έφερε χθες στα εκτός ημερησίας διάταξης θέματα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ανδρέας Γιαλόγλου.

Ο κ. Γιαλόγλου πρότεινε στους Δημοτικούς Συμβούλους να ψηφίσουν το κείμενο καταδίκης της άνανδρης, όπως είπε, επίθεσης που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης, κάτι που ουσιαστικά δεν έγινε αποδεκτό καθώς κατά τη διάρκεια συζήτησης μπλέχτηκε η επίθεση στη Θεσσαλονίκη με την έφοδο του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο της Τήνου και ουσιαστικά χάθηκε η "μπάλα" ή καλύτερα πέταξαν τη  "μπάλα στην εξέδρα". 

Το ψήφισμα

"Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την άνανδρη επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές με κανενός είδους ελαφρυντικό γιατί βάλλουν ευθέως εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και της λειτουργίας που πολιτεύματος εν γένει. Βάλλουν ευθέως ενάντια σε αξίες και δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με κόπους και αίμα μέσα από χρόνια αγώνων του λαού μας. Έχουμε χρέος να αντιταχθούμε με όλο μας το σθένος απέναντι σε εκείνους που επιχειρούν να μετατρέψουν την πολιτική ζωή της Χώρας σε αρένα και να δηλητηριάσουν το λαό της με φοβικά σύνδρομα που δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορία και τον πολιτισμό της. Ας αποτελέσει αυτό το θλιβερό γεγονός το έναυσμα για να ενεργοποιηθούν τα δημοκρατικά αντανακλαστικά όλων μας γιατί θα είμαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι αν παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Χώρα λιγότερο ελεύθερη από ότι την παραλάβαμε".

Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, την πικρία του για την πορεία του θέματος.

"Σήμερα δυστυχώς βιώσαμε μια από τις πιο μελανές στιγμές στην ιστορία του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Σας παραθέτω το ψήφισμα που φέραμε ως παράταξη για την καταδίκη των περιστατικών βίας σε βάρος του Μπουτάρη και τις ψήφους αναλυτικά των παρόντων δημοτικών συμβούλων. Επισημαίνουμε ότι αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση αποδοχή του συνόλου της ρητορικής του εν λόγω Δημάρχου. Απλώς υπερασπιζόμαστε το αυτονόητο. Την ελεύθερη δημοκρατική έκφραση χωρίς εκφοβισμούς.
Αποτέλεσμα: 11 υπέρ και 8 παρών. Οι 8 ψήφοι ?παρών?ισοδυναμούν με αρνητικές ψήφους. Επειδή το θέμα ήρθε ως εκτός ημερήσιας διάταξης λόγω των πρόσφατων γεγονότων, χρειαζόταν 14 θετικές ψήφους για να περάσει. Συνεπώς απορρίφθηκε. Προκειμένου να το ψηφίσουν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν, μετά από πρόταση του Δημάρχου, να συμπεριληφθεί σε αυτό και η καταδίκη της κατάληψης των γραφείων του Δήμου Τήνου από τον Ρουβίκωνα. Ζήτησαν δηλαδή να συμψηφιστεί μια πράξη ωμής βίας με μια κατάληψη η οποία έχει αθωωτική πρωτόδικη απόφαση από το δικαστήριο όσο και αν διαφωνεί κανείς με αυτή, που είναι απόλυτα λογικό. Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς το τηλεοπτικό απόσπασμα για να ακούσει τι ειπώθηκε από τον καθένα. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Ειλικρινά λυπάμαι".