Επικαιρότητα

Η πτωτική πορεία στην κρουαζιέρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κοινωνία 24/05/2018 11:24
Η πτωτική πορεία στην κρουαζιέρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο

Για το αρνητικό πρόσημο που διαγράφεται στις φετινές αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων στη Σύρο, μίλησε χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Ανδρέας Γιαλόγλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαλόγου στο πλαίσιο των ερωτήσεων προς τη Δημοτική Αρχή, έθεσε το θέμα της μείωσης των αφίξεων για το φετινό καλοκαίρι, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "τέσσερα χρόνια κάνουμε υπομονή, ρίχνουμε χρήματα στο φάκελο για την κρουαζιέρα κπλ και βλέπουμε ότι φέτος έχουμε αρνητικό πρόσημο. Τι ανταπαντάμε στους επιχειρηματίες; Τι απαντάμε στον κόσμο; Έχω μείνει άφωνος με το θέμα".

"Είναι γεγονός ότι η κρουαζιέρα δεν πάει καλά"

Για το θέμα μίλησε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος, Δημήτρης Κοσμάς, ο οποίος αποδέχθηκε το γεγονός, δηλαδή ότι "η κρουαζιέρα δεν πάει καλά".

Ο κ. Κοσμάς απέδωσε την πτώση στις αφίξεις σε δύο συγκεκριμένα σημεία τα οποία όχι μόνο έχουν επηρεάσει τη Σύρο, αλλά και όλους τους προορισμούς.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του Λ.Τ, αναφέρθηκε στις γεωπολιτικές εξελίξεις στο Αιγαίο, θέμα με ιδιαίτερο βάρος και σημασία και δεύτερον, στα προβλήματα που είχαν εντοπίσει οι εταιρίες κρουαζιέρας το 2016 για το νησί της Σύρου. Να σημειωθεί ότι οι εταιρίες κλείνουν τα πακέτα ανά διετία.

"Εκτός από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, οι εταιρίες είχαν εντοπίσει προβλήματα με τις αφίξεις στο νησί, ειδικά με τα καταστήματα που ήταν κλειστά. Μετά από συζητήσεις με τον Εμπορικό Σύλλογο έγινε προσπάθειες αυτό να διορθωθεί. Αυτό είχε ειπωθεί το 2016. Το λέω αυτό διότι ανά διετία κλείνονται οι κρουαζιέρες και άρα το 2016 το πληρώνουμε σήμερα.

Άλλο ένα θέμα είναι οι εκδρομές. Δυστυχώς στο νησί μας δεν υπάρχει οργανωμένο γραφείο που να λειτουργεί σε αυτόν τον τομέα. Είναι δύο βασικά στοιχεία που πρέπει να δούμε. Από τις επαφές που είχα το 2019 θα είναι πολύ καλύτερη χρονιά", σημείωσε ο κ. Κοσμάς, τονίζοντας ότι έχει προϋπολογιστεί δαπάνη στον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου, ώστε να προσληφθεί σύμβουλος για την κρουαζιέρα.