Επικαιρότητα

Ενεργοποιούνται οι υπηρεσίες για τα ταφικά μνημεία

Πολιτική 21/02/2018 11:33
Ενεργοποιούνται οι υπηρεσίες για τα ταφικά μνημεία

Η διάσωση των ταφικών μνημείων του κοιμητηρίου του Αγ. Γεωργίου είναι ένα σημαντικό θέμα, το οποίο "τρέχει" προς όλες τις κατευθύνσεις η Δημοτική Σύμβουλος, Μαρίζα Αγγελοπούλου.

Για το συγκεκριμένο, αλλά και για τις εξελίξεις που υπάρχουν και οι οποίες είναι θετικές, μίλησε χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η Μαρίζα Αγγελοπούλου.

Όπως είπε, το πρόβλημα των εκτεταμένων φθορών που παρουσιάζουν τα μνημεία ενεργοποίησε και την ίδια, η οποία ανέλαβε συντονισμένη δράση προκειμένου να υπάρξει όσο γίνεται πιο γρήγορα ένα θετικό αποτέλεσμα.

Μετά από την επαφή που είχε με την Εταιρία Κυκλαδικών Μελετών η οποία θα επισκεφθεί το νησί την άνοιξη, ήρθε σε άμεση επαφή με τον Βουλευτή Κυκλάδων Αντώνη Συρίγο, ο οποίος - σύμφωνα με την ίδια - έδειξε το απόλυτο ενδιαφέρον του για το συγκεκριμένο θέμα.

Ήδη μετά από την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος στη Βουλή, υπάρχει η δέσμευση της Υπουργού Πολιτισμού ότι θα ενεργοποιηθούν άμεσα τόσο οι υπηρεσίες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, όσο και των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου, προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες αποκατάστασης και διάσωσης των μνημείων.