Επικαιρότητα

Έγινε πραγματικότητα ένα όνειρο χρόνων

Εκπαίδευση 22/11/2017 21:02
Έγινε πραγματικότητα ένα όνειρο χρόνων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, σε ένα ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, η εκδήλωση για την ονοματοθεσία της αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου.

Μία αίθουσα που αποτελεί πλέον πραγματικότητα έπειτα από τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές του Δήμου Άνω Σύρου, του Δήμου Ερμούπολης, καθώς επίσης και της νυν Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, της Περιφέρειας, καθώς και των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου της Άνω Σύρου.

Πρόκειται για μία υπερσύγχρονη αίθουσα η οποία μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω εκπαιδευτική αναβάθμιση των μαθητών του σχολείου, καθώς επίσης και στη φιλοξενία εκδηλώσεων του νησιού.

Για το ιστορικό του θέματος, το κόστος για την κατασκευή της ξεπέρασε τα 350.000 ευρώ και κατασκευάστηκε κάτω από την αυλή του σχολείου, προκειμένου να είναι απόλυτα ενταγμένη στο δομημένο περιβάλλον της περιοχής. Η αίθουσα προσφέρεται για αθλοπαιδειές, σχολικές συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις, συναντήσεις και κάθε άλλη δραστηριότητα του σχολείου. Διαθέτει συναρμολογούμενη θεατρική σκηνή εμβαδού περίπου 20 τ.μ., καρέκλες, ηχητικές εγκαταστάσεις, ειδικό φωτισμό, προτζέκτορα και κάθε άλλο απαραίτητο εξοπλισμό για την λειτουργία μίας σύγχρονης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Την εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές και πλήθος κόσμου, άνοιξε ο Διευθυντής του σχολείου, Πέτρος Προβελέγγιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό του θέματος της κατασκευής της αίθουσας, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε η Δρ. Ελπίδα-Πρίντεζη-Καμπέλη, η οποία αναφέρθηκε στην ίδρυση του δημοτικού σχολείου της Άνω Σύρου.

Η εκδήλωση φορτίστηκε συγκινησιακά, όταν ο κ. Προβελέγγιος γνωστοποίησε ότι η αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, θα ονομάζεται ως "Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου, Νικόλαος και Μαριάνθη Χατζηκωνσταντή", ως ύστατη τιμή σε δύο εκπαιδευτικούς πρότυπα που υπηρέτησαν επί πολλά χρόνια στο σχολείο της Άνω Σύρου.

Την αναμνηστική πλακέτα παρέλαβε η Μαριάνθη Χατζηκωνσταντή, καθώς ο σύζυγός της Νικόλαος απεβίωσε πριν από δύο χρόνια.