Επικαιρότητα

"Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες που έχει η κοινωνία και συνεργαζόμαστε με όλους για το καλύτερο δυνατό"

Πολιτική 21/11/2017 12:27
"Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες που έχει η κοινωνία και συνεργαζόμαστε με όλους για το καλύτερο δυνατό"

Πρόκειται για το έργο "Αντικατάσταση - Βελτίωση Δικτύου Ύδρευσης Οικισμών Δημοτικής Ενότητας Ποσειδωνίας Δήμου Σύρου - Ερμούπολης", προϋπολογισμού 2.680.000 ευρώ που σχεδιάστηκε από τον πρώην Δήμο Ποσειδωνίας και εντάχθηκε με την αρ. πρωτ. 4317/10/10/2016 απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Νότιο Αιγαίο 2014-2020", με συγχρηματοδότηση 50% από Εθνικούς πόρους και 50% από Ευρωπαϊκούς.

Τα έργα που πρόκειται να κατασκευαστούν στους οικισμούς Φοίνικα, Βήσσα, Αδειάτων, Ποσειδωνίας και Μέγα Γιαλού, περιλαμβάνουν την αντικατάσταση, αναβάθμιση και επέκταση του εσωτερικού δικτύου διανομής νερού ολόκληρου του τέως Δήμου Ποσειδωνίας, που εκτείνεται στο νότιο τμήμα του νησιού, συνολικού μήκους 36.800 μ. , καθώς τα υφιστάμενα δίκτυα δεν επαρκούν για την πλήρη κάλυψη των αναγκών. Περιλαμβάνεται ακόμη η αντικατάσταση των εξωτερικών δικτύων των οικισμών του τέως Δήμου Ποσειδωνίας συνολικού μήκους 6.910 μ. για τη μεταφορά του νερού των αφαλατώσεων στις δεξαμενές πόσιμου νερού.

Όπως τόνισε ο κ. Λεονταρίτης: "Το έργο αυτό θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας αφού θα εκσυγχρονίσει ένα πεπαλαιωμένο δίκτυο που συνεχώς δημιουργεί προβλήματα στους κατοίκους και επισκέπτες της Δημοτικής Ενότητας Ποσειδωνίας. Ουσιαστικά, δόθηκε στην ΔΕΥΑΣ η σύμφωνη γνώμη, ώστε να προχωρήσουν συντόμως οι διαδικασίες για την δημοπράτηση ενός μείζονος σημασίας έργου.

Η επίτευξη τόσων μεγάλων έργων όπως το συγκεκριμένο, προϋποθέτει εκτός από συστηματική προετοιμασία και τις απαραίτητες συνεργασίες. Θέλω να ευχαριστήσω την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, η οποία στο πλαίσιο της ταχείας ενεργοποίησης του ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου προχώρησε πολύ γρήγορα στον έλεγχο και στην έκδοση της απαραίτητης σύμφωνης γνώμης για τη δημοπράτηση του, τον πρώην Δήμο Ποσειδωνίας που οραματίστηκε και σχεδίασε το έργο και την ΔΕΥΑΣ που επικαιροποίησε τον αρχικό σχεδιασμό. Ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες που έχει η κοινωνία και συνεργαζόμαστε με όλους για το καλύτερο δυνατό".