Επικαιρότητα

Χαρακτηρισμοί και βαριές εκφράσεις πυροδότησαν το Δημοτικό Συμβούλιο

Πολιτική 21/09/2017 09:35
Χαρακτηρισμοί και βαριές εκφράσεις πυροδότησαν το Δημοτικό Συμβούλιο

Βαριές εκφράσεις και σκληρή χαρακτηρισμοί που δε συνάδουν σε ένα ανώτατο όργανο, επικράτησαν χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Η αφορμή; Η ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Κίνηση Πολιτών Σύρου", Παύλος Χρυσαφίδης για το θέμα που δημιουργήθηκε με την φιλοξενία των προσφύγων, αλλά και για την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Δήμαρχος, προς όλα τα αρμόδια Υπουργεία.

Στην ερώτηση του κ. Χρυσαφίδη τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Μάριος Βουτσίνος ο οποίος αναφέρθηκε στην άψογη φιλοξενία των προσφύγων, αλλά και στην συνεργασία των υπηρεσιών - κάτι για το οποίο έδωσε συγχαρητήρια και ο επικεφαλής της "Κίνησης Πολιτών Σύρου - εξαπολύοντας στη συνέχεια επίθεση στο πρόσωπο του κ. Χρυσαφίδη λέγοντας χαρακτηριστικά: "Που ήταν ο κ. Χρυσαφίδης και οι συνοδοιπόροι του όσο φιλοξενούσαμε τους πρόσφυγες; Ήταν άφαντοι, κρυμμένοι πίσω από ένα πληκτρολόγιο και έγραφαν… μπούρδες! Σας επιστρέφω όλους τους χαρακτηρισμούς που μας αποδώσατε εκείνες τις μέρες".

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση εξαγρίωσε τον κ. Χρυσαφίδη, ο οποίος χαρακτήρισε "μπουρδολόγο" και κλακαδόρο" τον κ. Βουτσίνο. "Είσαι μπουρδολόγος, κατάπτυστος ψεύτης και κλακαδόρος του Δημάρχου. Ρώτα την κ. Στίνη που ήμασταν και αν η Κίνηση Πολιτών ενδιαφέρθηκε".

Τη σκυτάλη της απίστευτης αυτής συζήτησης, πήρε ο Δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις προς τον κ. Χρυσαφίδη, χατακτηρίζοντάς τον ακόμη και ως τον χειρότερο αιρετό που πέρασε από τα κοινά της Σύρου,

"Θα σας πω δύο λόγια κύριε Χρυσαφίδη, αν και το να μιλάει κανείς σε εσάς ή σε τοίχο είναι το ίδιο πράγμα. Αυτά που λέτε χαρακτηρίζονται από αφέλεια, αμάθεια και γραφικότητα! Η επιστολή προφανώς και απηχούσε τις δικές μου απόψεις, εγώ ήμουν ο συντάκτης της. Πρέπει να πάρω άδεια από εσάς για το τι θα γράψω σε κάτι που υπογράφω εγώ; Μήπως εξυπηρετείτε άλλα συμφέροντα; Μήπως αποσκοπείτε στο να γίνει η Σύρος κέντρο φιλοξενίας προσφύγων; Είστε μακράν ο χειρότερος αιρετός στα 190 χρόνια ιστορίας του Δήμου μας".

Σκηνές απείρου κάλους που σίγουρα δε συνάδουν με το Δημοτικό Συμβούλιο και οι οποίες ρίχνουν κατά πολύ το επίπεδο του οργάνου.

Δείτε στο WebTV το σχετικό απόσπασμα.