Επικαιρότητα

«Όσα η μουσική υφαίνει…ο χορός σε κύκλους δένει»

Πολιτισμός 22/07/2017 18:27
«Όσα η μουσική υφαίνει…ο χορός σε κύκλους δένει»

Σύρος, Πόντος, Ήπειρος, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Κρήτη αντάμωσαν χθες το βράδυ στην Πλατεία Μιαούλη, σε μία εκδήλωση παράδοσης και πολιτισμού.

Οι Σύλλογοι της Σύρου: ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «η σοφία της παράδοσης», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Σύρου, ο Σύλλογος Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου «Ο Εύξεινος Πόντος», ο Σύλλογος Ηπειρωτών Σύρου, ο Σύλλογος Πελοποννησίων Σύρου «Ο Γέρος του Μωριά», ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Σύρου «Η Ρούμελη» και το Παραδοσιακό εργαστήρι Σύρου «Άρωμα Παράδοσης», ταξίδεψαν Συριανούς και επισκέπτες του νησιού στα ήθη και τα έθιμα της Σύρου, αλλά και όλης της Ελλάδας.

Οι χορευτές και χορεύτριες χειροκροτήθηκαν θερμά από τους εκατοντάδες πολίτες που κατέκλυσαν την πλατεία Μιαούλη, εντυπωσιασμένοι από το εκπληκτικό θέαμα με το ταλέντο τους, τις παραδοσιακές στολές και τα ακούσματα τους.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Γιώργος Ρούσσος.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι μεταξύ άλλων και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θωμαή Μενδρινού, η οποία έδειξε να εντυπωσιάζεται με το εκπληκτικό θέαμα που πρόσφεραν στο κόσμοι οι επτά σύλλογοι.

Τέλος, σήμερα Σάββατο, 22 Ιουλίου, ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «η σοφία της παράδοσης», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρητών Σύρου, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Σύρου, ο Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Σύρου «Η Ρούμελη» και το Παραδοσιακό εργαστήρι Σύρου «Άρωμα Παράδοσης» διοργανώνουν παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική από όλες τις εκπροσωπούμενες περιοχές στο γήπεδο μπάσκετ Πάγου.

Ώρα έναρξης: 21.00μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Συνδιοργάνωση: Δήμος Σύρου-Ερμούπολης και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου