Επικαιρότητα

Εγκρίθηκε ομόφωνα η συνδρομή στο Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο (ΕΚΙΝΑ)

Πολιτική 20/07/2017 19:20
Εγκρίθηκε ομόφωνα η συνδρομή στο Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο (ΕΚΙΝΑ)

Εγκρίθηκε χθες ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, η συνδρομή των 400 ευρώ στο Ελληνοκινεζικό Ινστιτούτο (ΕΚΙΝΑ) από το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης,

Να σημειωθεί ότι το θέμα αφορά το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ ΕΚΙΝΑ και Δήμου που υπογράφηκε το 2015.

Την εισήγηση έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Δούναβης και ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από το 2015 έως και σήμερα, αλλά και στις ενέργειες με προοπτική ανάπτυξης μεταξύ Δήμου και Ελληνοκινεζικού Ινστιτούτου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δούναβης ανέφερε τα εξής:

• Έχει προωθηθεί ο πλήρης φάκελος του "βιογραφικού" του νησιού στην Κινεζική πρεσβεία για να αξιολογηθεί η αδελφοποίησή του με κινεζική πόλη. Φυσικά αναμένονται η αποδοχή και οι υποδείξεις των αρμοδίων υπουργείων.

• Ο εκπρόσωπος του Ινστιτούτου στο Πεκίνο έχει επισκεφτεί tour operators στις κυριότερες πόλεις της Κίνας και έχει προβάλει το τουριστικό προϊόν της Σύρου.

• Έγινε εκτεταμένη διαφήμιση του νησιού ως ιδανικού ολοχρόνιου τουριστικού προορισμού για κινέζους επισκέπτες υψηλών εισοδηματικών κριτηρίων , σε σύνεδρους κατά την διάρκεια του 1ου Ελληνοκινεζικού Συνεδρίου για την Υγεία - το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα και του Δήμου Σύρου- Ερμουπόλεως και που έλαβε χώρα τον περασμένο Μάιο στην Αθήνα στο ίδρυμα Ευγενίδου.

• Το ΕΚΙΝΑ σε σύμφωνο συνεργασίας με το εμπορικό κέντρο Imporium City στην Σανγκάη , έχει εξασφαλίσει μόνιμο χώρο όπου θα προβάλλονται video σχετικά με το νησί ως τουριστικό προορισμό , αλλά και άλλων δραστηριοτήτων στα πεδία της Δημιουργικής και Πολιτιστικής Βιομηχανίας , των Επιστημών και της Τεχνολογίας.

Ενέργειες με προοπτική ανάπτυξης

• Έντονη και συνεχής πληροφόρηση του κινεζικού κοινού μέσα από τα social media του ΕΚΙΝΑ ως ποιοτικού προορισμού και ενίσχυση της ελκυστικότητάς του με την διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος όπως οι αρχαιολογικοί του χώροι, ο πρόκυκλαδικός του πολιτισμός σε σχέση με τον κλασικό της Δήλου, η αρχιτεκτονική δυναμική της Ερμουπόλεως. Αναζητείται η υποστήριξη του Δήμου για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού ( οι Κινέζοι είναι ρέκτες του είδους) καθώς αυτός διαχειρίζεται τα Ποσειδώνια λιβάδια της Γυάρου.

• Για τα έτη 2018-2020 προβλέπεται η διοργάνωση Συνεδρίων , ημερίδων και συμποσίων σε διεθνές επίπεδο και σε χρόνους επιμήκυνσης της Τουριστικής περιόδου έτσι ώστε να τονωθεί ο Συνεδριακός τουρισμός και που μπορεί κάλλιστα με τους χώρους που διαθέτει ο Δήμος να υποστηρίξει.

• Ανταλλαγή πολιτιστικών εκδηλώσεων , συναυλιών και performance. Προβολή των διεθνών Φεστιβάλ της Σύρου σε πόλεις της Κίνας με την υποστήριξη των Πρεσβευτικών και Προξενικών αρχών της χώρας μας στην Κίνα.

• Διοργάνωση επιχειρηματικών ταξιδιών στην Κίνα , συμμετοχή σε εκθέσεις επιχειρηματιών της Σύρου για την προώθηση του Τουριστικού προϊόντος της Σύρου αλλά και των τοπικών αγροτοδιατροφικών προιόντων της.

• Προβολή της Σύρου μέσα από την αρθρογραφία μεγάλου Καναδικού Δημοσιογραφικού Οργανισμού (INS) με γνώση της Κινεζικής αγοράς , με το οποίο συνεργάζεται το ΕΚΙΝΑ.