Επικαιρότητα

Αρνητικό στο αίτημα επέκτασης

Πολιτική 20/07/2017 11:14
Αρνητικό στο αίτημα επέκτασης

Αρνητικό ήταν το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στο αίτημα που κατέθεσε η Lidl Hellas για έκδοση συμπληρωματικής άδειας ίδρυσης καταστήματος που αφορά στην επέκταση των χώρων του κατά 1251 τετραγωνικά.

Το θέμα εισηγήθηκε ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Μάριος Βουτσίνος, ο οποίος αναφερόμενος στο θέμα σημείωσε ότι η η εν λόγω εταιρία κατέθεσε αίτημα στις 22 Ιουνίου, με το οποίο ζητούσε την επέκταση των χώρων του «λόγω τροποποίησης του σχεδιασμού του καταστήματος με σκοπό την λειτουργική διαρρύθμιση, την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών και την βέλτιστη διαχείριση των εμπορευμάτων».

Ο κ. Βουτσίνος ενημέρωσε το σώμα για αυτά που προβλέπει ο νόμος, αλλά και στις ομόφωνα αρνητικές εισηγήσεις της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, οι οποίες βασίστηκαν ουσιαστικά στις επιπτώσεις που θα δημιουργηθούν από αυτή την επέκταση σε άλλες αντίστοιχες επιχειρήσεις, αλλά και στις μικρότερες του νησιού.

Παρούσα στη συζήτηση του θέματος ήταν και η Ηρώ Στίνη, εκ μέρους της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης η οποία και εκείνη από την πλευρά της ανέφερε τους λόγους για τους οποίους η απόφαση της Κοινότητας είναι αρνητική σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η σιωπή σημαίνει αποδοχή. Ξέρουμε εκ των προτέρων ότι η εταιρεία ίσως δικαιωθεί, ωστόσο οφείλουμε προς την τοπική κοινωνία να προασπίσουμε τα συμφέροντά της και να είμαστε αρνητικοί».

Κατά της συγκεκριμένης επέκτασης τάχθηκε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Βαγγέλης Αλεξανδρίδης, ο οποίος παρ' όλο που δεν είχε προσκληθεί να παραστεί στη συνεδρίαση, συμμετείχε και τοποθετήθηκε επί του θέματος υπογραμμίζοντας ότι "αν το Lidl πάρει αυτό που θέλει, θα έρθουν μετά και οι άλλες αντίστοιχες επιχειρήσεις του νησιού να κάνουν το ίδιο. Αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις. Στη Χίου βρίσκονται κλειστά μαγαζιά, η Στ. Πρωίου έχει νεκρώσει, ενώ πάρα πολλές επιχειρήσεις είναι στο "κόκκινο". Η συγκεκριμένη εταιρία, όπως και άλλες, είναι ξένων συμφερόντων και ο κύκλος εργασιών, δεν μένει στην κοινωνία της Σύρου. Χαιρετίζω τις σχετικές αρνητικές εισηγήσεις των οργάνων του Δήμου. Δεν μπορούν να έρχονται οι πολυεθνικές επιχειρήσεις, να μαζεύουν το χρήμα και να φεύγουν. Δεν πέφτουν χρήματα στο νησί, καμία από αυτές τις επιχειρήσεις δεν δουλεύει με τοπικούς προμηθευτές».