Επικαιρότητα

Συγκίνηση και θερμή υποδοχή

Θρησκεία 27/05/2017 21:50
Συγκίνηση και θερμή υποδοχή

Στο νησί της Σύρου βρίσκεται η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά από το ομώνυμο ιερό προσκύνημα της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας με την ευκαιρία της επετείου της ευρέσεως της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στην Ερμούπολη.

Πλήθος κόσμου, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, είχαν κατακλύσει από νωρίς τον Ναό του Αγ. Δημητρίου. Λίγα λεπτά μετά τις 6 και μισή το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, κ.κ. Δωρόθερος Β' συνοδευόμενος από τους Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτας Θεολόγος και Παροναξίας Καλλίνικος, μετέφερε κοντά στους πιστούς την Παναγία των Ποντίων, την Παναγία όλων των ξεριζωμένων, την Παναγία όλων των Ελλήνων. 

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο Μητροπολίτης Σύρου μίλησε για ιερότητα της στιγμής, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κοινή ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και της Σύρου, η οποία δέχθηκε τους ξεριζωμένους και τους κατατρεγμένους, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε "στη σπάνια ιστορική και θρησκευτική συγκυρία η παρουσία στο κέντρο του Αιγαίου των τριών περιπύστων θεομητορικών εικόνων, της Μεγαλόχαρης στην Τήνο, της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο και της Παναγίας Σουμελά στη Σύρο, γεγονός το οποίο μόνο καλά και ευλογημένα σηματοδοτεί για τις Κυκλάδες, το Αιγαίο και την πατρίδα μας».

Να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις συμμετείχε ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου και ο Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης, αλλά και Σύλλογοι Ποντίων από την Αθήνα.

Στην υποδοχή συμμετείχε το τάγμα της Εθνοφυλακής Σύρου, μέλη της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, η Φιλαρμονική του Δήμου, μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων, παιδιά του Κατηχητικού και η χορωδία του Αγίου Νικολάου.