Επικαιρότητα

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας»

Πολιτική 20/04/2017 11:05
«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας»

Στην επιλογή της κυβέρνησης να στηρίξει την μικρομεσαία επιχείρηση, φέρνοντας προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και τον εξωδικαστικό μηχανισμό, αναφέρθηκε από τη Σύρο, ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαντορινιός παραβρέθηκε στην ημερίδα που διοργάνωσε χθες το Επιμελητήριο Κυκλάδων με θέμα “Κόκκινα Δάνεια και Εξωδικαστικός Μηχανισμός”, με κεντρικό ομιλητή τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση.

Ο υφυπουργός στη σύντομη τοποθέτησή του αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο, αλλά και στο ζήτημα της νησιωτικής πολιτικής.

«Η νησιωτική πολιτική δεν είναι μία μονοδιάστατη πολιτική, περιλαμβάνει τα πάντα. Υπάρχει η οριζόντια διοίκηση του κράτους, αλλά και το πώς εμείς νοούμε την εφαρμογή του άρθρου 101 του Συντάγματος, περί ιδιαίτερων νησιωτικών πολιτικών σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στην υγεία, στην παιδεία, στην ανάπτυξη, στα ζητήματα ενέργειας, τουρισμού, αλλά και σε όλα αυτά τα ζητήματα δηλαδή, που καθημερινά ο νησιώτης, πολύ πιο δύσκολα μπορεί να λύσει, απ’ ότι μπορεί κάποιος, που βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα. Σε αυτή την κατεύθυνση εμείς κινούμαστε. Έχουμε διαμορφώσει ένα πλαίσιο πολιτικών ανά υπουργείο, το οποίο προσπαθούμε να υλοποιηθεί και το οποίο όπως γνωρίζετε το έχει ήδη ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός από τη Νίσυρο. Ταυτόχρονα, προσπαθούμε να επιλύσουμε και τα καθημερινά προβλήματα που προκύπτουν, όπως είναι το ακτοπλοϊκό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για το σχέδιο νόμου, ο κ. Σαντορινιός υπογράμμισε ότι αυτό μπορεί να δώσει λύσεις και ώθηση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τα τελευταία χρόνια έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις πολιτικές που ασκήθηκαν και έχουν προκαλέσει συσσώρευση χρεών, όχι μόνο προς το Δημόσιο, τους ασφαλιστικούς φορείς, αλλά και προς τις τράπεζες. «Αυτό το νομοσχέδιο είναι μία σημαντική τομή για την ‘επόμενη ημέρα’ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, στις οποίες απευθύνεται, στους πολίτες, που σήμερα βιώνουν την απειλή της χρεοκοπίας. Απευθυνόμαστε σε αυτούς και προσπαθούμε να τους πούμε ότι το κράτος είναι εδώ, προσπαθεί να δώσει λύσεις, προσπαθεί να έχει μία νέα ευκαιρία η μικρομεσαία επιχείρηση. Η μικρομεσαία επιχείρηση είναι η «ραχοκοκαλιά» της οικονομίας μας και σε αυτή στηριζόμαστε”.

Στον παρακάτω σύνδεσμο από το κανάλι YouTube του Επιμελητηρίου θα βρείτε το βίντεο ολόκληρης της εκδήλωσης που μαγνητοσκοπήθηκε προκειμένου να ενημερωθούν όλοι όσοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν:

https://youtu.be/wE-xBo4L-4M