Γνώμες

Παραχώρηση Στρατοπέδου στο Δήμο Ερμούπολης

Γνώμες 13/03/2017 10:14
Παραχώρηση Στρατοπέδου στο Δήμο Ερμούπολης

Παρακολουθώντας προχθές στην τηλεόραση τις ειδήσεις, είδα τον Κο Πρωθυπουργό παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων, του Δημάρχου και Φορέων της Δυτικής Θες/νίκης, να διαλαλεί την απόφαση της Κυβέρνησης για την παραχώρηση του οικοπέδου του πρώην στρατοπέδου Π. Μελά στο Δήμο.

Άλλη μια φορά σκέφτηκα, που δυστυχώς δεν βγήκα ψεύτης.!!

Όταν συνεχώς έλεγα ότι με επιμονή και δυναμισμό ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει και να απαιτήσει την παραχώρηση ολοκλήρου του στρατοπέδου, γιατί αυτό αποτελεί απαραίτητο χώρο στο σχεδιασμό της ανάπτυξης, του συνεχώς υποβαθμιζόμενου νησιού μας, άλλος μου απαντούσε πως υπάρχει προεδρικό διάταγμα και δεν μπορούμε να το παρακάμψουμε, και άλλος έφερνε τον Υπουργό Άμυνας για να δώσει υποσχέσεις για σχέδια ανάπτυξης με νέους επενδυτές, αντίστοιχους με αυτούς του……. Νεωρίου.!!

Να λοιπόν που όπως έλεγα, ένας νόμος αλλάζει με έναν άλλο νόμο, ότι οι Κυβερνήσεις, και ιδιαίτερα η σημερινή, κάνουν ότι θέλουν, ενώ για άλλη μία φορά απεδείχθη, πως εάν δεν έχεις νύχια να ξυστείς μη περιμένεις να σε ξύσουν οι από ……ουρανού Σωτήρες. !!!

Να σκεφτεί μάλιστα κανείς ότι, εκεί το στρατόπεδο δόθηκε για χώρο πρασίνου και πολιτισμού, ενώ εδώ ταυτίζεται με την ανάπτυξη, το μέλλον του νησιού μας, και την ζωή των παιδιών μας.!

Για άλλη μια φορά απεδείχθη ότι, οι τοπικοί μας άρχοντες δεν έχουν ούτε το όραμα να διατυπώσουν, ούτε το θάρρος να διεκδικήσουν την δική τους πρόταση.

Να καθορίσουν οι ίδιοι την πορεία αυτού του τόπου.

Πιστεύουν ότι η ανάπτυξη και επιβίωση του νησιού μας, δεν είναι υπόθεση δική μας, αλλά πρέπει να περιμένουμε να την καθορίσει ο κάθε πολιτικάντης που σήμερα ασκεί και αύριο δεν θα ασκεί εξουσία.

Αλήθεια και οι τοπικοί βουλευτές, που ως αντιπολίτευση ήταν τόσο λαλίστατοι και δυναμικοί σε διεκδικήσεις, τώρα που είναι και τι κάνουν; Περιορίζονται μόνο να παρελαύνουν από τα τηλεοπτικά παράθυρα και να υπερασπίζονται ή να αντιμάχονται το κυβερνητικό έργο;!

Παρακολουθώ τις εξελίξεις της υπόθεσης και μακάρι να μη χρειαστεί να επανέλθω.

Σύρος 12/3/2017

Δημήτρης Μπάιλας

π. Νομάρχης Κυκλάδων

Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης