Επικαιρότητα

Πολυσήμαντη η προσφορά της τοπικής εκκλησίας

Θρησκεία 16/01/2017 10:11
Πολυσήμαντη η προσφορά της τοπικής εκκλησίας

Σε κατάμεστη κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της Ερμούπολης, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, η εκδήλωση που διοργάνωσε και φέτος η Ιερά Μητρόπολη για την ευλογία της πίτας του Αγίου Βασιλείου, προς τιμή των συνεργατών στο διοικητικό, κοινωνικό και ποιμαντικό της έργο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, εκπρόσωποι των Εφημερίων της Σύρου, Εκκλησιαστικών Επιτρόπων, Ιεροψαλτών, Κατηχητών και Κατηχητριών, εργαζόμενοι στο διοικητικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς επίσης και εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

Δείτε στο WebTV πλάνα από την εκδήλωση.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από μία σύντομη ενημερωτική ομιλία του Συριανού Επιστήμονα μαιευτήρα, ενδοσκοπικού χειρουργού, γυναικολόγου, κ. Στεφάνου Χανδακά, σχετικά με την πρόληψη των κινδύνων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενώ ακολούθησαν τοποθετήσεις από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και το Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β' έκανε ένα σύντομο απολογισμό του επιτελεσθέντος το 2016 έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του και ευλόγησε την πίτα του Αγίου Βασιλείου, που κατά το έθος, έκοψε η θυγατέρα του κ. Χανδακά, Αλεξάνδρα, με την παρουσία των παιδιών των συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως, που ήταν εκεί, προς τα οποία ο Σεβασμιώτατος διένειμε δώρα.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β/, εξ αφορμής της ομιλίας του κ. Χανδακά, για την απόκτηση τέκνων, τόνισε χαρακτηριστικά ότι "μπορεί να μην απέκτησα οικογένεια, ο Θεός, όμως, μου χάρισε μια μεγάλη οικογένεια, όλους εσάς τους πιστούς συνεργάτες μου στην Επισκοπική μου διακονία".


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό Μουσικό Πρόγραμμα.